Dit is de beste manier om droogshampoo te gebruiken

Zo voorkom je bovendien dat vervelende 'droogshampoogevoel'.

Droogshampoo is een ware redder in nood - mits je het juist gebruikt. En daar gaan de meesten nog weleens de mist mee in. Wij delen hoe je oily roots het best weer fris kunt krijgen met droogshampoo.

De beste manier

Gebruik jij jouw droogshampoo op de juiste manier? Dan bereik je niet alleen het beste resultaat, maar voorkom je ook dat vervelende ‘laagje’ op je haar. Op TikTok deelt de Londense celebrity haarstylist Tom Smith hoe je dit voor elkaar krijgt. Het geheim zit ‘m niet in de droogshampoo die je gebruikt – in principe kun je elke droogshampoo volgens de stylist gebruiken – maar in de manier waarop je het gebruikt. “Begin met het sprayen van grote hoeveelheden droogshampoo in het haar, en dan bedoel ik echt veel”, vertelt hij in zijn video. “Laat het daarna een minuut intrekken en borstel het daarna rustig door je haar.”

De manier die Smith nu omschrijft is hoe velen het op dit moment ook gebruiken. Het probleem zit ‘m er alleen in dat veel mensen het beschouwen als een voltooide klus. Dat is het dus niet. Er is nog een tweede stap.

De vergeten stap

“De volgende stap is het belangrijkst. Pak je föhn en zet ‘m op de koude lucht-stand en blaas zo de droogshampoo uit je haar.” Veel mensen föhnen hun haar niet nadat ze droogshampoo gebruiken, maar Smith legt uit waarom het zo cruciaal is voor frisse lokken. “De deeltjes in de droogshampoo absorberen de natuurlijke olie in je haar. Door het te föhnen blaas je die deeltjes uit je haar en zo houd je enkel fris en schoon haar over.”

@tomsmithhdDry Shampoo Hack! This will change your life!♬ original sound - Tom Smith

En mocht je nu denken: is het echt zo simpel? Ja, dat is het. Wij probeerden het zelf ook. Je hoeft je haar niet eens heel lang te föhnen, het gaat echt om het wegblazen van de droogshampoo. In een mum van tijd was dit gebeurt en inderdaad: het haar voelde net zo schoon als na een wasbeurt.

Bron: Marie Claire, TikTok Tom Smith | Beeld: NL Beeld, TikTok