Vijf beautygeheimen van Franse vrouwen onthuld

Een beautyexpert onthult hun geheimen.

Françaises weten altijd precies hoe je een effortless look uitstraalt. Van subtiele make-up tot de kleuren van je kleding: elke Franse vrouw weet het geheim van de je ne sais quoi uitstraling. Geen zorgen, want een beautyexpert onthult hoe je dit bij jezelf doet.

Creëren, niet corrigeren

Violette, een Franse make-up artist, legt aan Harper's Bazaar uit hoe het zit. "Franse vrouwen willen graag uniek zijn. En de beste manier om dat te doen, is jezelf zijn. Je kunt niet doen alsof." Haar eigen cosmeticalijn nodigt ons daarom vooral uit tot creativiteit – niet (enkel) tot het corrigeren van oneffenheden. Je authenticiteit omarmen is volgens Violette nummer één als het gaat om haar beste beautytips.

1. Omarm jezelf

"Ik denk dat wat de maatschappij imperfecties noemt, eigenlijk de dingen zijn die ons uniek maken. En als je uniek bent, dan ben je onvervangbaar. Mijn eerste tip is niet om de focus te leggen op het verbeteren van jezelf, maar in plaats daarvan te focussen op het houden van jezelf." Oui oui, aan de basis van de Franse chic look staat toch echt #selflove. "Als je make-up aanbrengt, vier je wie je bent. Dus geen contouring, geen valse wimpers, misschien zelfs geen foundation. Maar wel: glitter voor een brunch, of een felrode lipstick als je boodschappen gaat doen."

2. Ga altijd voor rood

Alleen op een feestje voor knalkleuren gaan is zó niet Frans. "Een rode lip is een krachtig accessoire. Als je het draagt, voel je de magie vanbinnen. Het maakt de va-va-voom in ons wakker", aldus Violette. "Nadat ik mijn lippenstift aanbreng, smudge ik de randen van mijn lippen om er een zachtere uitstraling aan te geven."

3. Bouche mordue

Ook gooit Violette nog wat Franse woorden in de strijd. "In Frankrijk zijn we dol op de bouche mordue look, oftewel 'gebeten lippen.' Het idee is dat je een vleugje kleur hebt, alsof je net bent gekust terwijl je lippenstift op had. Het moet meer op je eigen lipkleur lijken, niet op lippenstift." Even speuren naar de juiste kleur dus.

4. Skincare, skincare, skincare!

"Skincare is van groot belang voor de Franse vrouw, we gaan er religieus mee om. Zorg allereerst goed voor wat je al hebt: je huid, je lichaam en je haar. Make-up komt altijd op de tweede plaats. De Franse pharmacie is onze veilige haven. Daar vragen we advies voor resultaatgerichte, toegankelijke producten."

5. Vergeet perfectie

Het is onderdeel van de look – het moet lijken of het je geen enkele moeite heeft gekost. Dat betekent ook dat het niet perfect hoeft, legt Violette uit. "In Frankrijk vinden we het mooi als onze oogmake-up niet perfect is. Het moet niet lijken alsof we het te hard proberen. Als we een smokey eye aanbrengen, doen we geen valse wimpers op. Oogschaduw brengen we graag met onze vingers aan, zodat het er meer gedragen uitziet. Dat is een echte Franse look. Een natuurlijke huid, rommelig haar, donkere ogen en een supersimpele outfit."

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld