French chic: deze kapsels zijn perfect voor de zomer

Perfect voor de warme temperaturen!

Franse mademoiselles weten iets wat wij niet weten: wat het perfecte kapsel voor de zomer is. Het lijkt alsof ze uren voor de spiegel hebben gestaan, maar de meeste kapsels zijn eigenlijk in een handomdraai gemaakt. En met name deze kapsels zijn dit seizoen très chic!

French chic

Voor inspiratie kijken we graag naar de Franse fashionista's. Zij lijken namelijk precies te weten hoe je de perfecte outfit, make-up-look en kapsel creëert. Zo hebben ze het vermogen om een tijdloze capsulegarderobe te bouwen die er altijd stijlvol uitziet. En geldt bij make-up altijd de regel less is more. Maar ook betreft kapsels hebben ze de memo gehad, en lijken ze de term 'basic hairdo' naar een nieuw niveau te tillen. Of het nu gaat om lange lokken of juist een kort kapsel: chic is het zeker.

Een fijne bijkomstigheid is dat de kapsels meestal maar weinig tijd vragen, waardoor het voor iedereen mogelijk is om het na te maken. Daarom hebben we wat onderzoek gedaan op social media, en met name deze mademoiselles kennen het geheim van een knappe hairdo!

1. Laagjes en een pony

We zijn dol op een mooie pony, vooral als het niet al te recht is geknipt. Draag het los met laagjes, of combineer het met een eenvoudige paardenstaart.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Andrea Mun (@andi_mun)

2. Rommelige knot

De rommelige knot is al jaren een kapsel waar wij op terugvallen, maar de Franse ladies hebben dit wel tot een kunst verheven. Het blijft namelijk klassiek en ziet er low-maintenance uit!

3. Curly bob

Voor de nodige haarinspiratie kijken wij graag op het Instagram-account van Franny. Haar korte bob staat prachtig met haar krullen, en ziet er effortlessly chic uit.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Franny (@frannfyne)

4. Lang haar met een speelse pony

De meeste Franse vrouwen kun je uittekenen met dit kapsel: lang haar met een pony. Wat deze pony zo speels maakt, is dat de pony je gezicht omarmt. Cool en klassiek!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Leia Sfez (@leiasfez)

5. Claw-clip knot

Een knip in je haar is niet meer weg te denken van het straatbeeld. Maar om het trés chic te maken, is door niet te hard je best te doen. Hoe meer plukjes haar los zitten, hoe beter.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @camillecharriere

French style 101

Als je merkt dat je haar niet vanzelf de 'je ne sais quoi' look krijgt, kun je het ook een handje helpen. Met een textuurspray of een leave-in conditioner, bijvoorbeeld. Dit helpt je haar meer textuur te geven zonder dat het de glans verliest.

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld