Grijze lokken? Met deze tips zie je er jonger uit

Omarm je grijze lokken, want ze zijn prachtig!

Grijze lokken zijn prachtig, al wordt het niet vaak gekoppeld aan een jeugdige uitstraling. Een expert geeft tips hoe je je silver hair op de juiste manier kunt dragen waardoor het straalt!

1. Draag je haar lang

Heb je je grijze haar omarmd, dan zetten we al gauw de schaar in onze lokken. Maar waarom? Grijze lange haren zijn namelijk ook mooi. Volgens Watson Anthony, van Hairstyle Camp, zorgt een langere coupe er vaak voor dat je er jonger uitziet. En nee, dit hoeft niet meteen heel lang te zijn. Een klassieke bob is al mooi.

2. Gebruik een leave-in conditioner

Grijs haar heeft de neiging om snel uit te drogen. En wanneer je haar er droog uitziet, kan het je nog ouder doen lijken. De truc: een leave-in conditioner. Hiermee hydrateer je je haar en blijft het de hele dag zacht en soepel.

3. Kies voor een modern kapsel

De manier waarop je je grijze haar draagt, is natuurlijk van groot belang hoe je eruitziet. Watson adviseert om vooral te experimenteren en niet bang te zijn voor de laatste trends. Kies voor een kapsel met curtain bangs of zet de schaar in je lokken en ga voor een korte coupe á la Grece Ghanem.

4. Kleur het alsnog

En last but not least: is je haar nog niet helemaal grijs, dan kan je het beste alles in dezelfde kleur grijs verven. Hierdoor wordt het één geheel en ziet het er stralender uit. Gebruik een anti-vergelingsshampoo om de geeltinten uit je grijze lokken te krijgen. Zo draag je je grijze lokken met verve!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: NL Beeld, Instagram