Deze trends spotten we tijdens Copenhagen Fashion Week

Er kwam weer genoeg stijlinspiratie voorbij!

We zitten volop in de maand augustus. Voor de een betekent het zomervakantie, voor ons betekent het Fashion Week. Copenhagen Fashion Week om precies te zijn. Dit zijn enkele trends die opvielen tijdens de fabuleuze modeweek.

Opvallende riemen

De tijd dat riemen enkel als functioneel fashion item werden gebruikt, ligt officieel achter ons. De riem heeft een evolutie doorgemaakt van bescheiden accessoire naar opvallend key item. Tijdens Copenhagen Fashion Week zagen we ze in alle soorten, maten en kleuren. Zelfs meerdere riemen over elkaar zijn een ding.

Laagjes, laagjes, laagjes

Of het was vanwege het herfstachtige weer in Kopenhagen of door een upcoming trend weten we niet, maar laagjes waren ruim vertegenwoordigd tijdens Copenhagen Fashion week – and we’re here for it. Een rok over een broek, een vest over een jurk en een trui over een jas: het doet ons een beetje denken aan onze jongere jaren waarin onze moeder ons steevast een t-shirt onder een jurk liet dragen, en die nostalgie bevalt ons wel.

Foute kleurencombinaties

Rood plus groen is kerst, en rood en paars vloeken? Anno 2023 duidelijk niet meer. Hoe extravaganter de kleurencombinaties, hoe beter. Ook veel genodigden van CFW bekennen kleur, en verschijnen massaal in hysterisch kleurrijke ensembles. Minimalistisch absoluut niet, maar gezellig zeker wél.

Open schoenen met sokken

We hadden het een aantal jaren geleden waarschijnlijk nooit geloofd, maar we moeten er nu toch echt aan geloven: open schoenen met sokken zijn weer hot. Ballerina’s, slingbacks, sandalettes: elke open schoen krijgt een ultiem schattige look and feel bij het toevoegen van een sokje. Hierbij laten fashion influencers de groffe sportsok nog even achterwege, en gaan ze voor subtiele mesh, kanten of nylonsokken.

Suit it up

Pakken staan al langere tijd bovenaan de lijst van ultieme fashion trends, maar komen seizoen wordt de trend iets minder traditioneel aangepakt.

Van driedelige maatpakken tot school girl co-ords: zo lang je het met een goed paar schoenen, glinsterende accessoires en een flinke dosis zelfvertrouwen draagt, wordt elke suit look uiterst fashionable.

Bron: Vogue UK, NSMBL, Grazia UK | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws