Eva Jinek keert terug naar AVROTROS

'Feestelijk nieuws, want ik mag een nieuw avontuur bekendmaken', deelt de presentatrice.

Amsterdam Diner 2022

Eva Jinek gaat een nieuw avontuur aan. De presentatrice deelt op Instagram dat ze terugkeert naar AVROTROS. Dit betekent dat ze RTL na vier jaar verlaat.

Nieuw avontuur

"Feestelijk nieuws, want ik mag een nieuw avontuur bekendmaken!", begint Eva haar bericht op Instagram. Hoewel, helemaal nieuw is dit avontuur voor haar niet. "AVROTROS heeft me gevraagd om terug te komen bij de publieke omroep, en samen met hen een nieuw programma te ontwikkelen. Daar heb ik heel veel zin in dus heb ik 'ja' gezegd!"

Eva werkte vijftien jaar bij de publieke omroep voor ze in september 2019 aankondigde over te stappen naar RTL. Daar tekende ze een contract voor vier jaar. Begin 2020 startte ze bij de commerciële zender. Haar contract bij AVROTROS gaat begin 2024 in.

Fijne jaren bij RTL

Hoewel Eva ontzettend veel zin heeft om terug te keren naar AVROTROS, wil ze ook even stil staan bij de fijne jaren bij RTL. "Tegelijkertijd ben ik blij met de afgelopen jaren bij RTL, ze waren avontuurlijk en ook zeer leerzaam. Daar zal ik RTL altijd dankbaar voor blijven. Maar voordat ik wat dan ook op werkgebied kan doen, ga ik eerst mijn tweede baby ontmoeten en dit is – by far – het spannendste van allemaal."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinek)

Zwangerschap

Eva maakte in februari bekend in blijde verwachting te zijn van haar tweede kindje. Ze was destijds enorm opgelucht dat het hoge woord eruit was, want makkelijk waren de eerste maanden voor haar niet. “Ik was zo mijn buik aan het inhouden al die maanden”, vertelde ze in haar talkshow Jinek. “Fijn dat ik het eindelijk kon zeggen. Ik verstopte het altijd hieronder”, wees ze naar de talkshowtafel.

Bron: Eva Jinek, AD | Beeld: NL Beeld / Patrick van Emst