Eva Jinek over tweede zwangerschap: 'Een beetje een lijdensweg'

"Ik ben zo moe dat me dat allemaal niets kan schelen."

Eva Jinek maakte eind vorige week bekend in blijde verwachting te zijn van haar tweede kindje. Ze is opgelucht dat het hoge woord eruit is, want makkelijk waren de afgelopen maanden niet.

Jinek baby 2

In haar talkshow Jinek liet Eva weten dat ze blij is dat iedereen het nu mag weten. "Ik was zo mijn buik aan het inhouden al die maanden", vertelde ze. Hoe lang de presentatrice zwanger is, is niet bekend. "Fijn dat ik het eindelijk kon zeggen. Ik verstopte het altijd hieronder", wees ze naar de talkshowtafel. "Maar als ik hier rondliep dacht ik: het gaat niet meer. Ik ben blij dat ik het kon zeggen."

Ook op Instagram maakte ze het nieuws wereldkundig en schreef ze: "Zo leuk dat Pax straks ook iemand heeft om mee op te groeien! #jinekbaby2"

Kwaaltjes

Maar bij een zwangerschap, komen ook kwaaltjes. En dat is soms lastig als je bijna iedere dag op televisie verschijnt. "Ik zweer het je: zwanger zijn is een trip. En soms ook een beetje lijdensweg", schrijft ze in haar nieuwsbrief. Zo is de lange en hoge trap op haar werk ineens een hele opgave geworden. "Als niemand kijkt, houd ik m'n borsten vast op weg naar boven en beneden, omdat ze zo'n pijn doen." En dan de moe- en misselijkheid er nog bovenop. "Misselijkheid spoelt in golven aan, dan weer krachtig, dan weer zeurend op de achtergrond. Ik ben hondsmoe. Regelmatig wordt de zwaartekracht me te veel en eindig ik powernappend op de betonnen vloer met het dunne, niet al te frisse kleed. Ik ben zo moe dat me dat allemaal niets kan schelen."

Normaal leven

Haar zwangerschap verbergen was lastig, wat haar doet denken aan alles wat vrouwen nog meer verbergen. "De miskramen, de onvruchtbaarheid, de pijn van kwalen als endometriose, de overgang. Het normale leven zeg maar", schrijft ze. Ze hoopt dat daar op een dag verandering in komt. "Misschien krijg ik nu wel een dochter en groeit zij op in een wereld waar het normaler wordt om het normale leven niet meer te verstoppen."

Bron: RTL, Grazia | Beeld: NL Beeld