Jacquemus bracht een ode aan prinses Diana met Le Chouchou-collectie

Veel celebs langs de zijlijn én op de catwalk.

Speciaal voor de Jacqeumus-show werden de tuinen van Versailles omgetoverd tot het decor van de spring/summer 2024-collectie. De collectie is een knipoog naar de meest iconische looks van prinses Diana, zoals haar sieraden en de accessoires van de befaamde revenge dress. Met celebs die de show vanaf een bootje bekeken tot topmodellen die in de creaties over de catwalk paradeerde: we zetten de hoogtepunten op een rijtje. 

Le Chouchou

Menig celeb was afgereisd naar de tuinen van het paleis in Versailles om de nieuwe collectie van het modehuis te bewonderen. Net als bij zijn andere shows, was de signature style van Simon Porte Jacquemus de rode draad van de Le Chouchou collectie – vrouwelijk, licht en ongecompliceerd. Over de bijzondere locatie deelde Jacquemus: "Mijn merk is echt gelinkt aan de jeugd, en ik denk dat Versailles me daarom wilde hebben." Bastian Daguzan, CEO van het modehuis, voegde daaraan toe dat het de intentie was het nalatenschap van het instituut tentoon te stellen aan een jongere generatie. "We wilden laten zien dat je hier ook een date kan hebben of hier kan langskomen om te vragen, en dat het prachtig is."

Niet voor niets dus dat de gasten arriveerden in een tweepersoonsbootje, wat ook gelijk hun zitplaats was voor de show. Zo zien we Victoria Beckham en David Beckham innig naast elkaar de show te aanschouwen – inclusief paraplu en waaier – net als onder andere Tina Kunakey en Adele Exarchopoulos, Emily Ratajkowski en Aron Piper, Eva Longoria en Isabela Rangel Grutman en Monica Bellucci.

[gallery ids="494084,494085,494086" link="none" size="large" td_select_gallery_slide="" td_gallery_title_input=""]

Prinses Diana

De collectie heeft een koninklijk tintje, en liet Jacquemus weten dat de collectie een ode is aan prinses Diana. Deze knipoog naar Lady Di was terug te zien in verschillende elementen. Zo droeg Kendall Jenner saffieren juwelen en parels, wat een verwijzing is naar Diana's verlovingsring. Ook de accessoires die hoorden bij de bekende revenge dress kwamen op de catwalk voorbij. Andere modellen, zoals Gigi Hadid en Imaan Hamman, lieten andere koninklijke elementen zien als delicaat kant, verfijnd kleermakerswerk en volumineuze creaties. Om je vingers bij af te likken!

[gallery ids="494090,494087,494088,494091,494089,494092" link="none" size="large" td_select_gallery_slide="" td_gallery_title_input=""]

Royal puffiness

De collectie deed ons denken aan de iconische looks van Diana uit de jaren 80, of in Jacquemus eigen woorden te spreken: "Everything was looking like a big chouchou." Met de bijzondere front row experience en de prachtige creaties, verwachten wij dat het modehuis een duidelijke toon heeft gezet. "Het is fijn om iets super specifieks te hebben dat mensen onthouden. Ze kunnen weten dat het de Chouchou-collectie is en zich het kasteel en alle puffiness herinneren", aldus Jacquemus.

Bron: ELLE | Beeld: NL Beeld