Lou Doillon, dochter van Jane Birkin, is het nieuwe gezicht van het Cartier 'Baignoire' horloge

Met haar stijlvolle elegantie en charismatische vrijheid van geest, sluit het perfect aan op het nieuwe ontwerp.

Cartier komt met een nieuw ontwerp van het Baignoire horloge en niemand minder dan Lou Doilloin, de dochter van Jane Birkin, is het gezicht van het sieraad. Met haar mindset sluit ze perfect aan bij de spirit van het Maison.

Lou Doillon

Lou Doillon, de dochter van Jane Birkin, is een veelzijdige Franse artiest en groot stijlicoon. De Parisienne combineert een stijlvolle elegantie met een charismatische vrijheid, wat perfect aansluit bij het nieuwe ontwerp van de Baignore. Door een nieuwe verhouding van het design, wordt de balans namelijk omgekeerd.

Zo is de Baignore verkleind in schaal en versterkt in vorm. Dit jaar lanceert Cartier het sieraad met een miniatuur kast en een vergrote afgeronde armband wat samensmelt met de gouden wijzerplaat. De zuiverheid van de lijn, precisie van vorm en nauwkeurigheid van verhouding: alles staat in perfecte balans voor een tijdloos sieraad.

Cartier-Baignoire Cartier-Baignoire Cartier-Baignoire Cartier-Baignoire Cartier-Baignoire Cartier-Baignoire

Elegantie en finesse

Lou Doillon: "Cartier maakt al heel lang deel uit van mijn familie en mijzelf. Om liefde en speciale gelegenheden te vieren! Voor mijn achttiende verjaardag gaf mijn moeder mij zelfs een Cartier Baignoire horloge. De elegantie en finesse van de saffier, de soberheid van de wijzerplaat en de tijdloosheid van de vorm trekken mij enorm aan in dit design."

Geschiedenis van het Baignore horloge

Het Baignore horloge heeft al verschillende metamorfoses ondergaan, en stamt helemaal terug naar 1904. Na de vierkante vorm van het Santon horloge in 1904 en het gedurfde ontwerp van de Tortue in 1906, ontwierp het Maison in 1912 een horloge met een rechthoekige kast en afgeronde uiteinden. Het concept bleef evolueren, en kreeg in 1973 de naam Baignore. Inmiddels is het horloge een groot icoon, met kenmerkende details als volume, bolvormig kristal, een wijzerplaat met Romeinse cijfers en een gladde gouden band.

Beeld: Cartier