Andie MacDowell voelt zich als 65-jarige niet 'minder sexy'

Als mannen met rimpels en grijs haar gezien worden als sexy, dan moeten we vrouwen ook zo zien, aldus Andie.

76th Cannes Film Festival Premiere The Old Oak

We staan collectief achter de boodschap dat vrouwen het ouder worden moeten omarmen. Iemand die hier vol voor pleit is actrice Andie MacDowell, die zich als 'oudere vrouw' niet minder sexy voelt dan toen ze jonger was. 

Een nieuwe standaard

Vandaag de dag spreken Hollywood-actrices veel opener over ouder worden. Ook actrice Andie MacDowell – bekend van onder andere Four Weddings and a Funeral, Tara Road, The Way Home en Maid, – sprak zich er onlangs open over uit. Ze vindt dat het tijd is dat we net als mannen ook als sexy gezien moeten worden als we grijs worden en rimpels krijgen.

"Wanneer mannen rimpels krijgen, worden ze gezien als erg sexy", vertelde ze erover in een interview met People. "Ik vind alle termen die we voor oudere mannen gebruiken leuk. Ik wil me ook aan die voorwaarden houden. Ik wil debonair zijn."

Gebrainwasht

Andie stelt dat we ouder worden te lang zagen als iets negatiefs. "We zijn gebrainwasht, het is iets psychologisch waar we in geloofden omdat we het zo lang hebben gehoord. We staan onszelf niet toe om ons goed te voelen over onszelf en we zien oudere mannen zelfs als sexy, omdat ons dit is geleerd."

In 2021 omarmde Andie haar grijze lokken en leerde ze zichzelf bewust aan dat dit ook mooi is. "Ik had het moeilijk", geeft ze daarover toe. Maar dat heeft ze volledig los kunnen laten. "Ik vind het heerlijk om een oudere vrouw te zijn. Ik geniet ervan. En ik voel me niet minder sexy."

Bron: People, Prevention | Beeld: NL Beeld/BrunoPress