Aha: zó kies je het juiste vloerkleed voor jouw interieur

Over deze punten moet je zeker nadenken voordat je een vloerkleed aanschaft!

Zin om je woonkamer op te pimpen met een nieuw vloerkleed, maar weet je nog niet precies welke het beste past in jouw interieur? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. We vertellen je er alles over.

Nieuw vloerkleed aanschaffen

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een vloerkleed. Het biedt je de ruimte om je woonkamer praktisch in te delen, je creëert een knus ‘hoekje’ in je interieur en het vrolijkt je vloer in een handomdraai flink op. Wanneer het tijd is om een nieuw exemplaar aan te schaffen, kom je voor behoorlijk wat keuzes te staan. Welk model vind je mooi? Voor welke kleur kies je? Van wat voor materiaal moet het zijn? Daarnaast is het formaat natuurlijk belangrijk. Genoeg stof tot nadenken, dus.

De keuze is reuze

Wil jij graag een nieuw vloerkleed kopen? Dan heb je tegenwoordig vele opties om uit te kiezen. Er zijn genoeg winkels met vloerkleden van hoge kwaliteit waar je jaren mee vooruit kunt. Ook zijn er naast fysieke winkels vandaag de dag natuurlijk genoeg online plekken waar je ze kunt krijgen. Zo bestel je bij veel aanbieders tegenwoordig op het internet gemakkelijk een exemplaar en wordt ‘ie snel thuis geleverd. Maar hoe kies je nou het juiste exemplaar voor jouw interieur?

Denk na over het model

Een vloerkleed is allang niet meer een kleed dat je in huis neemt uit alleen praktische overwegingen. Zo heb je tegenwoordig exemplaren in veel verschillende vormen en maten. Kijk goed wat er past bij de indeling van jouw huis. Je wil geen vloerkleed kopen die je op het eerste gezicht mooi lijkt, maar niet matcht bij de rest van de indeling. Daarnaast is meten weten, en is de grootte van het kleed essentieel voor de ruimteverdeling van je woonkamer. In een grote woonkamer zal een vloerkleed (en het formaat van je bank) zorgen voor een knus sfeertje, maar plaats je een kleiner kleed en bank in een grote woonkamer? Dan creëer je juist een ruimtelijke omgeving! Zorg er ook voor dat het kleed past bij je meubelen. Heb je bijvoorbeeld een lekkere grote bank? Zorg er dan voor dat het vloerkleed daar qua formaat bij past en niet veel te klein is.

Kies het juiste materiaal

Hoogpolige vloerkleden zijn karpetten die een wat lossere pool hebben. De poolhoogte kan in hoogte variëren van 3 cm tot 15 cm hoog. Deze hoogpolige karpetten zijn vaak één kleur, hebben vaak een volle en warme uitstraling en maken je interieur doorgaans wat stoerder. Laagpolige karpetten worden vaak gedessineerd gemaakt en niet slechts in één kleur. Dat komt omdat de structuur zich daar uitstekend voor leent. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos! Leuk om bijvoorbeeld eenzelfde soort patroon uit het interieur terug te laten komen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld ook Perzische tapijten, vintage karpetten en klassieke vloerkleden. Hiermee kun je je interieur gemakkelijk wat speelser laten ogen. Naast hoog- en laagpool zijn er natuurlijk veel meer varianten op de markt. Denk aan geweven vloerkleden en natuurtapijten. Enne, onderhoud speelt natuurlijk ook een rol. Het ene materiaal maak je nou eenmaal gemakkelijker schoon dan het andere.

Kies een bijpassende kleur

Net als materiaal, doet kleur ook veel voor de algehele look van je woonkamer. Waar felle kleuren zorgen voor veel energie in een ruimte, zorgen zachte kleuren juist voor ontspanning. Maar wat eigenlijk het belangrijkste is, is dat de kleur(en) van je vloerkleed past bij de rest van de kamer. Zorg dat je niet een overkill aan kleur krijgt, maar stem dit af op de rest van je interieur.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Bron: woonsquare.nl, handelsmarktnijmegen, eemskrant.nl | Beeld: Pexels

 

 

Laatste nieuws