Veilig verpakt: zo bereid je je voor op een verhuizing

Aha!

Ga je verhuizen? Dan komt er veel op je af. Een nieuw adres, het nodige klus-, sleep-, en verfwerk, en natuurlijk: de grote dag zelf. Zorgen dat je decorstukken en designerkleding veilig de verhuizing overleven? Zo pak je dat aan!

Veilig verpakt

Natuurlijk kun je bij de eerste de beste discount store een setje verhuisdozen inslaan en zelf een ritje met een verhuiswagen maken. Maar stel dat je je hebben en houden moet verhuizen over langere afstand? Of wat als je zelfs een sprong in het diepe waagt, en naar het buitenland trekt? Dan kun je moeilijk de boel zelf verhuizen, en zul je toch echt aan de slag moeten met een professioneel verzendbedrijf en een stel stevige verzenddozen.

Passen en meten

In plaats van eindeloos puzzelen om al je items in een set standaard-dozen te passen, helpt het om meerdere formaten dozen aan te schaffen bij Dozenmagazijn.nl. Zo voorkom je dat bijvoorbeeld die favoriete lamp toch net te veel bewegingsruimte heeft in een grote verhuisdoos en daarmee sneuvelt. Of dat je servies niet heelhuids arriveert omdat er te weinig ruimte was voor verpakkingsmateriaal in de doos.

Ook kun je bijvoorbeeld denken aan speciale dozen voor flessen. Zo weet je zeker dat je verzameling wijnen de reis goed doorkomen, en ach – dan kun je aan het einde van de grote dag direct je favoriete wijn ontkurken. Proosten op de goede afloop heb je dan immers wel verdiend!

Gemak dient de mens

We noemden het net al even: als je gaat verhuizen, komt er ontzettend veel op je af. Van de praktische zaken tot de administratie: je hebt genoeg aan je hoofd. Daarom kun je het bij het inpakken maar beter zo simpel mogelijk houden. Zeg nu zelf: heb je liever een doos die je in één beweging stevig in elkaar zet, of een exemplaar waar je bijna een handleiding voor nodig hebt?

Eco-friendly

Natuurlijk willen we de planeet goed achterlaten voor de jongere generaties. En dat betekent: letten op wat voor impact we precies op het milieu hebben. Daarom zijn kartonnen dozen altijd een verstandige keuze. Deze zijn makkelijk te recyclen en daarmee beter voor het milieu dan bijvoorbeeld kunststof exemplaren.

Ook om de dozen met al je waardevolle eigendommen eco-vriendelijk op te vullen, zijn er een hoop verschillende mogelijkheden. Natuurlijk kun je oude kranten opsparen en deze als vulmateriaal gebruiken. Zo hebben deze kranten ook nog een extra rol voor je ze naar het oud papier verplaatst.

Maar er zijn anno nu ook een hoop luchtzakjes en soorten schuimvulling die oog hebben voor het milieu. De dagen van al dat rommelige en milieuvervuilende piepschuim liggen inmiddels ver achter ons.

Puntjes op de i

En last but not least: om ervoor te zorgen dat de huisraad hun reis veilig doorstaat, kun je deze stevig dichtmaken met een goede tape dispenser. En voor dat éxtra stukje zekerheid heb je ook nog de optie om ze van een laag handwikkelfolie te voorzien. Hiermee zorg je in één soepele beweging dat er niks meer mis kan gaan met je favoriete accessoires. En een zorg minder middenin een verhuizing? Dat is heel wat waard.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dozenmagazijn.nl