Met deze vijf tips maak jij je woonkamer binnen no-time cozy en gezellig

Wie wil er nou geen cozy woonkamer?

Hoewel je vaak hoort dat de keuken het hart van je huis is, gaan wij je het tegendeel bewijzen! De woonkamer is namelijk ook een erg essentieel onderdeel van je huis. Zo is de woonkamer een heerlijke ruimte om lekker tot rust te komen na een lange werkdag. We love that. En omdat je zoveel tijd doorbrengt in de woonkamer, wil je natuurlijk dat het er gezellig en cozy uitziet, toch? Wij geven je een aantal tips. 

Warm kleurenpalet

Allereerst moet je je witte muren gedag zeggen als je graag een gezellige woonkamer wilt creëren. De 'witte muren trend' is allang old fashion, en is ingeruild voor de warme en neutrale tinten. Zo zien we dus steeds vaker kleuren als nude, beige, okergeel en bruin tinten terug anno 2023. Try it out en je zult zien dat je woonkamer meteen een stuk rustiger én gezelliger oogt.

Openhaard

Natuurlijk is er niks gezelliger dan wat kaarsjes aansteken als de zon ondergaat, toch? En hoewel de temperaturen in Nederland stijgen, en we overdag steeds vaker de zon tevoorschijn zien komen, kan het in de avonden nog aardig fris zijn. Heerlijk om dan eventjes de openhaard aan te doen – mits je die hebt, ofcourse. Steek een paar kaarsjes aan, pak er een dekentje bij en geniet van de rust in de woonkamer. Heerlijk! O ja: en vergeet natuurlijk ook niet om haardhout te kopen! Ook belangrijk, natuurlijk.

Textiel

Ook textiel is een ideale oplossing als je je woonkamer wat cozy vibes wil geven. Ga een middagje op interieur hunting en kies voor kussens, plaids en kleedjes in warme tinten. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar meer dan de kleur. Zo is het materiaal ook van belang. Denk dus bijvoorbeeld aan furry, fluffy en gebreide materialen. Deze kleuren en materialen zijn een perfecte combinatie voor een warme en cozy woonkamer.

Gordijnen

Gordijnen kunnen je woonkamer maken of breken. Gordijnen zijn dus ook een essentieel onderdeel als je je woonkamer die cozy uitstraling wilt geven. Kies daarom voor bijpassende gordijnen die naadloos aansluiten op de rest van je interieur. Ga dus niet voor de standaard witte of zwarte gordijnen, maar ga voor de tint die binnen jouw warme kleurenpalet valt.

Planten en accessoires

Als laatste kun je natuurlijk met wat leuke planten zorgen voor een gezellige sfeer in de woonkamer. Kies planten die precies bij jouw interieur passen en zet ze in een mooie pot. Het leukste aan planten is dat je ze kan afstemmen op elk seizoen. Ga in de zomer bijvoorbeeld voor een leuke palmboom en ga in de winter voor een mooie winterse krans.

Ook met accessoires kun je je interieur al een stuk gezelliger maken. Denk bijvoorbeeld aan een grote vaas met mooie bloemen op tafel, sfeervolle kandelaars en mooie ornamenten. Je zult zien dat je interieur meteen in een cozy area verandert. Love that!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een Berdi Haardhout.

Beeld: Pexels