Design trend voor de slaapkamer: hotel chique

Is je slaapkamer toe aan wat nieuws? Bekijk eens de trend hotel chique.

Is je slaapkamer toe aan wat vernieuwing? Dat begrijpen we wel. Het kan natuurlijk zijn dat je op de stijl van je slaapkamer uitgekeken bent. Maar voor welke stijl ga je dan? Er zijn zoveel verschillende opties. We raden je aan om eens bij de laatste trends te kijken. Daar kun je veel inspiratie uit opdoen. Daarom nemen we je mee in de trend van het moment; hotel chique. Wat is hotel chique en hoe pas je het toe in je eigen slaapkamer? Lees snel verder.

Wat is hotel chique?

Bij de trend hotel chique wordt er veel gebruik gemaakt van donkere kleuren en dikke stoffen. Denk aan velours gordijnen of een stoel in een mooie velvet stof. Je ziet deze stijl vaak terug bij luxe hotels. Ga voor gouden beeldjes en maak gebruik van de juiste lichtpunten.

Kies de juiste kleuren

Bij de trend hotel chique horen ook een aantal kleuren. Donkere kleuren doen het sowieso goed. Maar let ook op welke kleuren voor de beste nachtrust zorgen. Maak daar een donkere kleur van en je slaapkamer ziet er al direct luxer uit. Combineer de verf of het behang met bijpassende accessoires, zoals nachtkastjes, vazen en een kleed.

Ga voor luxe accessoires

Nog een goede tip is om te kiezen voor luxe accessoires. En deze hoeven natuurlijk helemaal niet erg duur te zijn. Zo heeft de plaatselijke kringloop ook prachtige meubels en accessoires. Maar ben je toch op zoek naar iets speciaals? Kijk dan eens naar een elektrische sfeerhaard met verwarming. Deze staat niet alleen super luxe, hij geeft ook nog eens heerlijke warmte. Zo heb je altijd een comfortabele temperatuur in je slaapkamer. En je hebt alleen maar een stopcontact nodig om hem op te hangen. Reken maar dat je slaapkamer direct een knusse en luxe uitstraling krijgt.

Dit artikel is een samenwerking.

Foto door Pixabay