Met deze 4 tips val je op bij een toekomstige werkgever

Hispanic woman fills out job application at coffee shop

Een nieuwe baan vinden kan moeilijk zijn. Er komen misschien wel honderden sollicitaties binnen bij een werkgever, dus hoe val je op? Nou, zo dus.

1. Nieuwe vaardigheden

Een lijstje aantoonbare vaardigheden op je CV is iets waar veel werkgevers blij van worden. Ook voor jezelf kan het leren van nieuwe dingen heel waardevol zijn, omdat je je al snel meer bekwaam voelt na het afronden van een cursus. Beginnen met bijscholing is daarom een goede tip voor iedere werkzoekende. Gelukkig bestaan er tegenwoordig talloze opties om flexibel en vanuit huis bijscholing te volgen. Google eens op online cursussen die jou interessant lijken of neem eens een kijkje op Coursera, Skillshare of Webinara. Het is de investering vaak dubbel en dwars waard!

2. Blijf op de hoogte

Als je tijdelijk niet op de werkvloer rondloopt, kan het lastig zijn om op de hoogte te blijven van al het nieuws binnen jouw vakgebied. Blijf, ook als je even niet aan het werk bent, websites over jouw branche in de gaten houden zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Het maakt een goede indruk om deze kennis paraat te hebben tijdens een sollicitatiegesprek en het helpt je om met meer vertrouwen aan een nieuw baan te beginnen.

3. Vergroot je online netwerk

Zonder vakbeurzen, evenementen en borrels ligt de sociale kant van het werkende leven grotendeels stil. Het kan daardoor extra moeilijk zijn om in aanraking te komen met mensen die je verder kunnen helpen. Het goede nieuws: netwerken kan nog steeds online. Creëer een aantrekkelijk en uitgebreid profiel op LinkedIn. Hier kun je ook meteen laten zien dat je beschikbaar bent (zonder dat je eventuele huidige werkgever het ziet). Met dit platform blijf je goed op de hoogte van jouw branche en ontvang je meldingen van nieuwe vacatures. Het beste is misschien wel om oude bekenden op te zoeken en online weer eens een praatje te maken. Actief reageren op posts van anderen helpt ook om jezelf op te laten vallen.

4. Doe iets nieuws

Wie weet ontdek je een kant van jezelf waarvan je nog niet wist dat je die had. Door regelmatig iets nieuws te proberen, leer je jezelf beter kennen en bouw je nieuwe vaardigheden en een groter netwerk op. Denk bijvoorbeeld aan het doen van vrijwilligerswerk. Dit bestaat in allerlei vormen en maten en is bijna altijd wel bij jou in de buurt te vinden. Ook kun je aan een project voor jezelf beginnen. Tijdens je sollicitaties laat dit zien dat je initiatief toont en niet stilzit, iets waar veel werkgevers wel interesse in hebben en waarmee je zeker zal opvallen.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock