Jennifer Hoffman experimenteerde na relatiebreuk met drugs: 'Ik vond het magisch'

"Tot mijn dertigste heb ik geroepen dat ik tegen alle drugs was."

Haar breuk met cabaretier Henry van Loon was moeilijk, daarom besloot Jennifer Hoffman iets te doen waar ze altijd zo op tegen was: drugs gebruiken.

Opnieuw uitvinden

De 42-jarige actrice en presentatrice was altijd tegen drugs. "Tot mijn dertigste heb ik geroepen dat ik tegen alle drugs was. Vooral cocaïne. Dat is gewoon een asociale, ongezellige egodrug", vertelt ze aan Het Parool. Maar toen haar relatie met Henry van Loon in 2017 strandde, besloot ze het toch een kans te geven onder het mom van "zichzelf opnieuw uitvinden". Over de breuk zegt ze: "Hij is gelukkig als hij lekker kan sleutelen aan zijn motor en z’n shows kan spelen, ik miste op een gegeven moment het avontuur. We hadden een fijne relatie, maar na zes jaar was het voor mij meer vriendschappelijk dan romantisch."

Magisch

Het begon allemaal op een festival. Samen met vrienden nam ze xtc. "Ik vond het magisch, net als paddo's en lsd", vertelt ze. Vanaf dat moment snapt ze eigenlijk niet zo goed waarom mensen zo tegen drugs zijn - zoals ze zelf ooit was. "Zo zonde dat we koffie, alcohol en suiker normaal vinden, terwijl we over die andere middelen zo hysterisch doen. Als meer mensen psychedelica zouden gebruiken, was er minder oorlog."

Moederschap

Inmiddels is Jennifer al zo'n vijf jaar gelukkig met haar partner Dorian Geis, met wie ze ook zoontje Cooper heeft. Hij werd in 2021 geboren. Ze heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze lang twijfelde of ze wel moeder wilde worden. "Ik denk er nog steeds weleens over na of ik moeder wil worden, terwijl ik het al ben. Mensen schrikken ervan als ik dat zeg, maar ik bedoel: ik ben nog steeds de Jennifer die ik was, ik ben niet opeens een compleet ander mens."

Bron: Het Parool, Nu.nl, Telegraaf | Beeld: NLBeeld