Trend report: dit worden de grootste fashion trends voor de lente

Dat wordt shoppen!

Nieuw seizoen, nieuwe trends. Wat spotten we op de catwalk en – veel belangrijker – wat dragen we daarvan zelf graag het liefst? Elegance selecteerde haar favoriete looks voor het nieuwe modeseizoen.

Utility

Gespot op de catwalk van Chanel, deze flow utility look. Denk lagen, grote zakken en bij voorkeur broeken onder lange jassen van zachte stoffen in ton-sur-ton tinten.

Lente-leer

We horen het je denken: leer in de lente? Ja, dat kan. Zeker de eerste maanden van het jaar is dat niet te warm. En gedragen met een witte blouse of eenvoudig – maar goed gesneden – shirt een ware hit. Hier bij Chloé wordt zwart leer prachtig gecombineerd met een cape afgezet met leren biezen.

Casual

De een noemt het grunge, de ander casual. Feit is dat deze off-duty look – hier geshowd door Kate Moss bij Bottega Veneta – drie favorieten in één laat zien. Een perfect zittende jeans, het witte T-shirt en het geruite overhemd.

Denim

Als je ergens in investeert dit seizoen, laat het dan een denim item zijn. Die perfect zittende spijkerbroek, een jeans blouse of – onze favoriet – deze rok en blouse combo van Ulla Johnson.

Beige

Chic, stijlvol en eenvoudig; de kleur beige is de perfecte neutral voor je look. Kies voor stijlvolle basics die je over elkaar draagt of ga – zoals hier gezien bij Max Mara in Milaan – voor een modieuze one-piece.

Matchy- matchy

Even een aankooptip: sets waarbij broek, blouse, rok, jasje en soms zelfs de tas met elkaar matchen. Daar haal je niet alleen meer draagplezier uit, je kunt ze ook eindeloos combineren. Komend seizoen zie je ontzettend veel tie-dye, bloemen, strepen en batik-prints. Deze van Altuzarra, gespot in New York, is favoriet.

Shoppen maar!

Wij hebben de mooiste items al voor je verzameld, maar de winkels hangen inmiddels vol met voorjaarscollecties. Tijd dus om je kast uit te pluizen en aan te vullen waar nodig. Geloof ons, de keuze is reuze. Succes!

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws