Waarom je deze winter een bezoekje aan Knokke-Heist wilt brengen

Een tripje naar België mag deze winter niet ontbreken.

De decembermaand zit meestal vol allerlei verplichtingen door de feestdagen. Je zou daardoor bijna vergeten om ook even te ontspannen. Bijna, want wij nemen de schone taak op ons om je er toch even aan te herinneren. En waar kun je nu beter mee ontspannen dan met een leuk weekendje weg?

Op naar Knokke-Heist

Staat er een weekend getaway met vriendinnen of je geliefde op de planning? Overweeg dan zeker om de Belgische badplaats Knokke-Heist te bezoeken – ja, óók in de winter is dit een heerlijke bestemming om te bezoeken. De straten van het in Vlaanderen gelegen stadje zijn sfeervol verlicht met kerstversiering en de luxe boetieks zijn zo feestelijk aangekleed dat ze een bezienswaardigheid op zich zijn. Al houdt het daar natuurlijk niet mee op. Wij delen enkele musts tijdens een bezoekje aan Knokke-Heist.

Heerlijk shoppen

De versierde winkels die we net noemden, nodigen natuurlijk enorm uit om te gaan shoppen. Interieurfans kunnen hun hart ophalen bij een van de vele trendy adresjes voor design en modeliefhebbers kunnen terecht bij een van de vele luxe boetieks. Enkele winkelstraten die je niet mag overslaan zijn de Graaf d’Ursellaan en de Dumortierlaan. Laatstgenoemde heeft op 30 december zelfs een speciale shopavond, waarbij de winkels tot extra laat geopend zijn.

Tafelen

Een weekend getaway is pas echt een succes te noemen als je ook lekker eet. Voor de foodies onder ons is Knokke-Heist zeker een aanrader. Met meer dan 200 (!) restaurants kun je altijd een eetgelegenheid vinden die goed bij jou past.

Schaatsen

Je denkt bij een badplaats misschien niet meteen aan schaatsen, maar ook dat kan in Knokke-Heist. Op de overdekte ijspiste op het Alfred Verweeplein kun je dagelijks van 10:00 tot 22:00 schaatsen. Niet zo’n schaatser, maar je gezelschap wel? No worries, grote kans dat jij je ook vermaakt bij de tentjes rondom de schaatsbaan waar ze heerlijke hapjes en drankjes verkopen.

Kunst snuiven

Wist je dat Knokke-Heist meer dan 85 galerijhouders telt? Je kunt dus prima naar de stad afreizen als je gek bent op kunst. Zo bewonder je er (inter)nationale topwerken. Neem nu Koen Vanmechelen, in Cultuurcentrum Scharpoord kun je de werken van de bekende Belgische beeldende kunstenaar bewonderen. De expositie Cosmopolitan Renaissance – waar dus ook de werken van Koen te bekijken zijn – kun je tot en met 15 januari bezoeken.

Vuurwerk bekijken

Alleen maar vuurwerk bekijken op oudejaarsavond? Welnee, in Knokke-Heist kan het ook op woensdag 4 en vrijdag 6 januari tijdens het vuurwerkspektakel op het strand aan de zeedijk ter hoogte van de Meerlaan.

Bron: Into the Sails | Beeld: iStock

Laatste nieuws