Horoscoop terugblik: dit was het jaar van de Schorpioen

Wat hadden de sterren dit jaar in petto?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus vind je in de laatste Elegance van het jaar weer de Enige Echte Grote Jaarhoroscoop. Maar, eerst gaan we traditiegetrouw terugblikken op de jaarhoroscoop van 2022, zodat je kunt kijken of-ie is uitgekomen. Hieronder lees je wat 2022 voor Schorpioen (23 oktober t/m 22 november) in petto had.

Carrière

Saturnus in Waterman kan op het gebied van werk voor de nodige uitdagingen zorgen. Niets wat je niet aankunt, maar het kan wat lastig zijn om jezelf te verdelen tussen werk en privé. Soms moet je dingen, nee mensen, opzij zetten, die je de volle aandacht wilt geven, omdat ‘de zaak’ voorrang eist. Daardoor kun je je soms wat verscheurd of schuldig voelen. Alsof het leven iets te vaak bestaat uit werken en moeten, terwijl er te weinig tijd is voor gezin en geliefden. Saturnus confronteert je met de grenzen van je mogelijkheden. Dat het niet mogelijk is om jezelf in tweeën te splitsen, dat je tijd eindig is. Maar de waarheid is, dat je natuurlijk een keuze hebt, ook al kan het soms lastig zijn om die te zien. Vaak gaat het om de keuze tussen kwaliteit en financiële zekerheid. Het voelt alsof het niet anders kan dan dat je het een moet inleveren ten gunste van het ander. Geld is bij Schorpioen sowieso de achilleshiel. Je kunt niet goed tegen geldstress en daarom breng je offers in je privéleven. Saturnus kan je daarvan in 2022 bewust maken. Je helpen om helder te krijgen, dat je wel degelijk een keuze hebt. Dat je misschien met minder materiële zekerheid toekunt, als jij het leven goed organiseert. Dan is het opeens toch mogelijk om je privéleven meer ruimte te geven. Maar net zo goed kan het zijn dat je een manier ontdekt waarbij je beide kunt hebben: zekerheid en voldoende ruimte voor je gezin.

Liefde

Uranus in het teken Stier kan een behoorlijke impact hebben op je liefdesleven. Opeens kan alles waarvan je zo zeker was, op losse schroeven staan. Dat geldt op de eerste plaats voor de single Schorpioen. Opeens is daar iemand die al je voornemens om een verstandige keus te maken omverwerpt. Iemand die helemaal niet bij je lijkt te passen, die jouw wereld op zijn kop zet, totaal andere principes en overtuigingen heeft. Of die volgens de opvattingen van de buitenwereld niet bij je past omdat hij of zij te jong is, te oud of te anders. Misschien maak je zelfs een radicale ommezwaai wat betreft je voorkeur voor mannen of vrouwen. Met Uranus weet je nooit wat je te wachten staat, behalve dat het geen moment saai zal zijn. Als je je veilig waant in een stabiele relatie, geldt natuurlijk net zo zeer dat Uranus het beddengoed komt opschudden. Ook dan zal de vorm je verrassen. Misschien stelt je partner voor om de relatie open te breken en anderen toe te laten. Misschien ga je van samenwonen naar latten, of andersom. En dat misschien wel meer dan een keer met dezelfde. Belangrijk is dat je je niets aantrekt van de opinie van buitenstaanders. Als het voor jou en je partner goed voelt, is niets te gek. Wat je ook kunt ontdekken is dat het fundament van vriendschap onder jullie relatie alleen maar steviger wordt.

Persoonlijk

Een groot deel van 2022 gaat geluksplaneet Jupiter door het teken Vissen, wat voor jou bijzonder gunstig is. Jupiter wordt bovendien bijgestaan door Neptunus, wat uitpakt als een soort kosmisch cadeaupakket. Je geloof en optimisme nemen toe en je kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. Op de een of andere manier sta je meer open voor nieuwe ervaringen dan normaal. Je kunt lachen om moeilijke situaties en voelt je overal thuis, waar je ook maar bent. Je kunt een grotere behoefte voelen om een verre reis te maken, zelfs als je daar normaal gesproken niet zo dol op bent. Dus pak die reisgids vast en durf te dromen! Je bent vergevingsgezinder dan normaal, waardoor wrok en wraak geen rol meer spelen. Dat komt je relaties met anderen ten goede en geeft ruimte in je hart. Terwijl je normaal je sociale kring exclusief houdt, kun je in 2022 de vriendenschaar zien groeien. En dat allemaal omdat jij zo goed in je vel zit en zo positief in het leven staat. Is er dan helemaal niets dat misgaat? Natuurlijk wel, in elk leven gebeuren wel minder leuke dingen, zelfs als alle planeten perfect zouden staan. Maar ook dan zal je merken dat je goed bent opgewassen tegen de kleine tegenslagen in het leven. Ook dan zal je al snel zien dat het glas halfvol is.

Tekst: Hanny Roskamp | Illustraties: Laura Page

Laatste nieuws