Horoscoop terugblik: dit was het jaar van de Kreeft

Wat hadden de sterren dit jaar in petto?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus vind je in de laatste Elegance van het jaar weer de Enige Echte Grote Jaarhoroscoop. Maar, eerst gaan we traditiegetrouw terugblikken op de jaarhoroscoop van 2022, zodat je kunt kijken of-ie is uitgekomen. Hieronder lees je wat 2022 voor Kreeft (22 juni t/m 23 juli) in petto had.

Carrière

Ongetwijfeld ken je het spreekwoord ‘zachte heelmeesters maken stinkende wonden’. Dat is een uitspraak waar je in 2022 met enige regelmaat aan terug zou kunnen denken. Vooral als het gaat over de situatie op je werk. Telkens als jij besluit om je aan een ander op te trekken, om voor de lieve vrede een probleem te negeren, aardig te zijn voor een collega of cliënt die dat niet verdient, kan er een soort vlek-op-vlek-effect ontstaan. Chiron wil je uitnodigen assertief te zijn, voor jezelf op te komen, je mond open te doen en de pijnplekken in de organisatie aan te wijzen. Je weet waarschijnlijk exact waar het over gaat. Je hebt de competentie en het inzicht, kortom je bent de aangewezen persoon. Maar je moet het ook durven. En daar zou meer dan eens de schoen kunnen wringen. Wat heb je te verliezen, waar ben je bang voor? Het is belangrijk dat je dat confronteert, onder ogen ziet, bespreekt met iemand die niet direct bij je werk betrokken is maar die jou wel van een nuchter en wijs advies kan voorzien. Misschien dat je partner de aangewezen figuur is. Maar er moet wel iets gebeuren. Er moet iets gerepareerd worden in jouw werksituatie of loopbaan. Dat is haast onvermijdelijk. Hooguit kun je het een jaar uitstellen, maar nu je weet dat het toch moet gebeuren, waarom zou je het dan voor je uit schuiven?

Liefde

Pluto in Steenbok geeft nog wat laatste vonkjes intensiteit aan je liefdesleven, maar over het algemeen kun
je merken dat je relatie in een rustiger vaarwater is gekomen. Je partner blijkt steeds vaker een stabiele factor in je leven, iemand bij wie je kunt uitrusten, die je om raad kunt vragen, iemand die jou een gevoel van ‘thuis’ geeft en je beschermt tegen de buitenwereld, als die toevallig even boos is. Daarmee vind je meer en meer in de liefde dat wat je zo hard nodig hebt, een veilige haven. En dat terwijl Jupiter en Neptunus in Vissen ook nog eens de romantiek opzwepen tot een ongekende hoogte. Dat duidt op romantische reisjes naar Parijs en mooie momenten in het maanlicht. Wat wil het gevoelige Kreeft-meisje nog meer? Nou… als ze nog single mocht zijn… Iemand om dit mee te beleven natuurlijk. Geen zorgen, met zoveel mooie planetaire energie, is de kans zeer reëel dat de sterren ook voor jou een geweldige man of vrouw uit hun hoge hoed toveren. Jupiter stimuleert de ontmoeting met nieuwe mensen, meestal uit andere culturen. Neptunus zet jou een roze bril op. En de samenwerking tussen deze twee aangename planeten maakt de magie compleet. Dat betekent dat je niet op zoek hoeft te gaan, of dat je je lot een handje moet helpen. Als je echt aan de beurt bent, kun je erop vertrouwen dat het allemaal voor je wordt geregeld. Als bij toeval. Serendipiteit.

Persoonlijk

Voor jou is 2022 een heerlijk jaar, waarin je het gevoel hebt dat je hulp krijgt uit onverwachte hoek. Jupiter staat een groot deel van het jaar in Vissen (met uitzondering van juni tot en met september) en ook Neptunus staat in datzelfde teken. Het zijn twee vriendelijke, weldadige planeten die jou bij de arm nemen. Beide planeten hebben ook duidelijk een link met religie en spiritualiteit, dus dat is het vlak waarop jij een sterke ontwikkeling kunt doormaken. Dat bezorgt je bovendien een nieuw soort geluksgevoel, een geluk dat dieper zit, dat van binnenuit komt en dat je niet hoeft op te roepen door mooie spullen te kopen of bijzondere dingen te beleven. Gewoon in je eentje door het bos lopen kan al voor een extatisch geluksgevoel zorgen en het besef dat je verbonden bent met de hele kosmos.
Neptunus versterkt ook je dromen, letterlijk en figuurlijk, terwijl Jupiter je helpt om die dromen werkelijkheid te zien worden. Dus doe gerust een wens! Verder is Saturnus op de achtergrond aan het werk om je onderbewustzijn op
te schonen. Dat betekent dat het een goed jaar is om aan de slag te gaan met trauma’s of pijn uit het verleden.
Als angsten of frustraties ineens voor het voetlicht treden is dat een perfecte aanleiding om er iets aan te doen. Met de positieve energie van Jupiter en Neptunus om je bij te staan, kun je erop vertrouwen dat je genezing vindt.

Tekst: Hanny Roskamp | Illustraties: Laura Page

Laatste nieuws