Horoscoop terugblik: dit was het jaar van de Tweelingen

Wat hadden de sterren dit jaar in petto?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus vind je in de laatste Elegance van het jaar weer de Enige Echte Grote Jaarhoroscoop. Maar, eerst gaan we traditiegetrouw terugblikken op de jaarhoroscoop van 2022, zodat je kunt kijken of-ie is uitgekomen. Hieronder lees je wat 2022 voor Tweelingen (21 mei t/m 21 juni) in petto had.

Carrière

Saturnus in Waterman bemoeit zich ook met je werk en carrière. Deze stabiele planeet zorgt voor zorgvuldigheid bij alles wat je onderneemt. Je gaat dit jaar gestructureerd te werk en zet weloverwogen stappen. Het maakt niet uit welk doel jij jezelf hebt gesteld: een titel, hogere positie, diploma of andere baan: de kans is groot dat je het voor elkaar krijgt. Je merkt echt dat je bezig bent met het bouwen aan je toekomst en je ziet de weg voor je uitgestippeld als een lichtend pad. Omdat je zo gemotiveerd bent, zal je jaar voorbijvliegen, want je bent continu in flow. Vooral als je een beroep hebt waarin schrijven of communiceren een rol speelt (en welke Tweelingen heeft dat nou niet?) kun je goed overbrengen wat je te vertellen hebt. Je ziet hoe je kunt beginnen met de juiste structuur en bouwt zo aan een onweerlegbaar betoog. Dat je zoveel plezier hebt in je werk en dat je gericht naar een doel werkt, wil niet zeggen dat er geen tegenslagen zijn. Vooral in de zomermaanden kun je wat vertraging oplopen. Voor je eigen gevoel dan. Dan helpt het niet om jezelf nog strenger op te sluiten in je kantoor of achter de studieboeken. Dan is het tijd om de deur achter je dicht te trekken en even een frisse neus te halen.

Liefde

Hoewel in 2022 de liefde niet echt je grootste prioriteit heeft, kan het zomaar dat je besluit om een relatie ‘officieel’ te maken. Jawel, we bedoelen de ring, het jawoord. Saturnus die houdt van zekerheid, kan de vlinderachtige Tweelingen helpen om haar luchtige hart te temmen, haar bindingsangst te overwinnen. Goed, je zult zelf waarschijnlijk niet het initiatief nemen, maar dat geeft niet. Als je partner je een aanzoek doet, dan zal je niet lang hoeven nadenken. Overigens kan het ook gaan om een andere vorm van bekrachtiging: denk aan samenwonen. Single Tweelingen hebben niet zoveel baat bij deze stand. Die willen eerder de veiligheid binnen hun single-bestaan bekrachtigen. Met andere woorden: de liefde op afstand houden. Verder staat van september tot en met december 2022 de gepassioneerde planeet Mars in Tweelingen. Dat is een periode waarin de fysieke aspecten van de liefde enorm kunnen opbloeien. Al dan niet binnen een vaste relatie. Dat is dus de periode waarin de single Tweelingen zich het meest openstelt voor ‘liefde’ of beter… erotiek. Ineens besef je dat er weer eens wat moet gebeuren. Misschien schrijf jij je impulsief in op een datingsite. Dat leidt al snel tot concrete actie, maar de sterren vermoeden dat het jou zal ontbreken aan de openheid om je hart in de waagschaal te stellen.

Persoonlijk

De belangrijkste invloed op je persoonlijke leven in 2022 is die van Saturnus in Waterman. Dat geeft jou meer controle over je leven dan normaal. En ook meer behoefte aan controle. Dat doet Saturnus op een gunstige manier, dus voor jezelf kan het voelen dat je veilig bent en dat dit prettig is. Maar in het contact met familie en mensen die dicht bij je staan, kan er een dimensie missen. Alsof je meer afstand hebt genomen, alsof zij je niet kunnen bereiken. Het kan je ook wat onverschilliger maken dan je normaal bent. Je bent te volwassen voor allerlei drama’s in de persoonlijke sfeer. Probeer wel om contact te houden en contact te maken met de mensen die belangrijk voor je zijn. Als Tweelingen kun je nu eenmaal niet zonder anderen, contact is jouw levensadem. Het past niet bij je om jezelf op te sluiten in een ivoren toren. Daarnaast kun je soms het gevoel hebben dat je creativiteit niet kan stromen. Alsof je geen leuke ideeën meer hebt. Denk niet dat dit definitief is. Iedereen heeft momenten waarop zij borrelt van de ideeën en momenten waarop de ideeënput drooggevallen lijkt te zijn. De nadruk ligt voor jou dit jaar op veiligheid: wat is er nodig om je veilig te voelen? Zit dat in nieuwe sloten op ramen en deuren? Een nieuwe verzekering afsluiten? Of moet er diep van binnen iets gebeuren: zou je kunnen leren om anders tegen je angsten aan te kijken?

Tekst: Hanny Roskamp | Illustraties: Laura Page

Laatste nieuws