Laat je inspireren door de BACARDÍ-familie en geef een stijlvol diner voor acht gasten

Lees ook

Wat is er fijner dan uiteten gaan met de feestdagen? Juist, een restaurantwaardig thuisdiner organiseren! En dat wordt je nu makkelijker dan ooit gemaakt.

Christmas at home

Eerlijk is eerlijk: dineren in een restaurant voelt vaak minder intiem tijdens de feestdagen. In je eigen huis genieten van de lekkerste gerechten met een knisperende open haard en de twinkelende kerstboom op de achtergrond, is veel knusser én persoonlijker. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 88% van de mensen de feestdagen het liefst thuis met vrienden en familie doorbrengt. Dus wat houdt je tegen? Tja, het maken van dat diner natuurlijk… Want wat moet je serveren? Hoe zorg je ervoor dat de tafel er piekfijn uitziet? En welke muziek zet je op?

Daar hoef je je geen zorgen meer over te maken, want BACARDÍ en chef London Loy hebben de handen ineen geslagen en The Table of Ocho gelanceerd: een feestelijk inspiratieplatform in het teken van een thuisdiner met 8 vrienden of familieleden.

Dineren als de Bacardí familie

The Table of Ocho is geïnspireerd op de aged rum BACARDÍ Ocho die bekend staat om zijn diepe, gelaagde en zachte smaak -dankzij 8 jaar rijping- en is geïnspireerd op het iconische familierecept uit 1862. Deze rum werd tot een aantal jaar geleden dan ook alléén gedronken door de Bacardí familie. Ze nodigden tijdens bijzondere gelegenheden familie, goede vrienden en buren uit in hun landhuis voor extravagante diners. Er werd veel gegeten, gedanst op Latijns Amerikaanse muziek en de BACARDÍ Ocho vloeide rijkelijk tot in de late uurtjes. Nu mag iedereen van deze bijzondere aged rum genieten en daar is geen beter moment voor dan tijdens de feestdagen.

The Table of Ocho

BACARDÍ strikte niemand minder dan chef London Loy om het perfecte menu samen te stellen voor het platform The Table of Ocho. Het resultaat zijn acht verrassende, Caribische gerechten die goed samengaan met authentieke rum cocktails. Dit jaar geen traditionele aardappelgratin, kalkoen en kerstpudding op tafel, maar een kleurrijk menu met rode mul ceviche met salsa roja en gebakken papaya, kousenband met gele banaan en limoenkaviaar en limoen eksi koekoe. Hmmm…

Wijntje erbij? Welnee! Dit jaar ga je voor chique cocktails. Laat dat maar over aan bartending expert Joy Obergh;  hij heeft voor bij elk gerecht een smaakvolle cocktail met BACARDÍ Reserva Ocho gecreëerd. De Infinity Punch past perfect bij de ananas mango salade en de Ocho Daiquiti drink je bij de maissoep voor de perfecte smaakcombinatie. Hieronder krijg je alvast een sneak peek.

Onze favoriet is zonder twijfel de ananas mango salade in combinatie met de Infinity Punch, waar naast BACARDÍ Reserva Ocho ook mango sorbetijs, amandelsiroop en kokoswater zit. Yum!

Maar we zijn er nog niet. De perfecte avond bestaat uit meer dan een goed diner en fijne drinks. Daarom delen BACARDÍ ambassadeurs Yeliz Çeçik, Timotej Letonja en Irene Hin op The Table of Ocho hun ultieme tips & tricks op gebied van styling en muziek. Je vindt de ultieme playlist om op te zetten, kunt je laten inspireren op modegebied en wordt ondergedompeld in tips voor een originele tafelstyling. Zo nemen we afscheid van de standaard feestversiering met kerstkransjes en kerstkleuren, maar is het dit jaar tijd voor een speelse look met Caribisch tintje. Servies en servetten in verschillende formaten, kleuren en structuren, kleurrijke bloemen en tropisch groen passen perfect bij het thema van de avond.

Benieuwd geworden? Klik hier om naar The Table of Ocho te gaan en alle recepten voor de gerechten, de ingrediënten van de cocktails en overige tips te vinden. Tijd om een onvergetelijk kerstdiner te creëren!

Win een tafel voor 8

Als kers op de taart maak je ook nog eens kans om samen met zeven vrienden aanwezig te zijn bij de BACARDÍ Table of Ocho dinner party op 14 december 2022. Je kunt je tot 8 december hier aanmelden om kans te maken op dit feestelijke diner. Samen met een kleine groep genodigden ga je op culinaire reis en krijg je alle Caribische gerechten en legendarische BACARDÍ rum cocktails voorgeschoteld op een geheime locatie in Amsterdam.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate.

Beeld: BACARDÍ

Laatste nieuws

Zie ook