Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het meest opvallende modenieuws van deze week.

G-Star RAW lanceert Y2K collectie met Rose Bertram
G-Star RAW lanceert dit najaar een capsulecollectie met limited editions uit het jaar 2000. Originele G-Star-items van toen, zonder aanpassingen opnieuw uitgebracht. Model Rose Bertram is samen met het G-Star designteam de archieven ingedoken en stelde een collectie vol nostalgische ontwerpen samen, die vanaf nu in beperkte oplage weer verkrijgbaar zijn. Highlights uit de collectie zijn onder andere een ruimvallende cargobroek, strapless denim mini-jurkje en een cropped T-shirt met logo. Shoppen? Dat kan hier.

Garcia lanceert ’the ageless jeans’ voor de hele familie
Garcia bestaat 50 jaar, en om dat te vieren lanceert het jeanswear merk ‘the first ageless jeans’: het eerste model dat geschikt is voor de hele familie. De ‘Isabella’ en ‘Maurizio’ jeans zijn een tijdloze mom en dad jeans die de basis vormen voor de outfit van jong én oud. De mom and dad fit van de anniversary jeans zijn high waisted, hebben een lichtblauwe denim kleur en zijn voorzien van iconische koperkleurige buttons. De labels op de achterzakken zijn identiek aan die van de historische Garcia jeans uit 1972. Niet alleen vertelt de jeans een verhaal, ook is er gebruik gemaakt van gerecyclede materialen en stoffen die bijdragen aan een circulaire economie. Zo draagt Garcia niet alleen graag bij aan haar huidige familie, maar ook aan de toekomstige generatie. Je shopt de jeans hier.

American Vintage lanceert eerste kindercollectie
Deze herfst lanceert American Vintage tientallen uniseks items voor kids, zodat je ook de kledingkast van je kleine kunt vullen met leuke, coole en makkelijk zittende items. De collectie is vervaardigd met de materialen waar het merk zo van houdt: jersey, molton, knitwear en denim. In totaal werden er 33 uniseks items voor kids ontworpen in natuurlijke kleuren, in de maten voor 3 tot 11 jaar. Met deze comfortabele items kunnen kleintjes hun eigen stijl bepalen en vrij bewegen, spelen, rennen en leren. De collectie vind je hier.

Mis de Lofty Manner sample sale niet!
Zet 27 t/m 31 oktober met grote letters in je agenda, want op deze dagen is het tijd voor de Lofty Manner Sample Sale. Zo kun je je herfst- en wintergarderobe voor een mooi prijsje aanvullen. Van de perfecte party dress voor de feestdagen tot comfy knitwear; je vindt er van alles. De sample sale zal gehele online zijn, zodat je gewoon vanaf de bank kunt shoppen. Heerlijk toch? Hier vind je de sample sale.

Mooi koffietafelboek: “The Colors of Sies Marjan”
Het kleurrijke en omvangrijke koffietafelboek beschrijft het kortstondige maar zeer invloedrijke werk van Sander Lak’s geliefde, en nu cultmodemerk, Sies Marjan. Het boek negeert alle richtlijnen van het gebruikelijke modesysteem en ordent het boek op kleur in plaats van chronologische volgorde of seizoen. Het verhaal over het kleurenspectrum volgt de reis door het leven van het merk met Nederlandse roots. De afbeeldingen variëren van niet eerder gepubliceerde tekeningen, looks van iconische shows en reclamecampagnes tot gevonden voorwerpen die de inspiratie achter de creatie van deze luxueuze, chromatische kledingstukken onthullen. De kleurenstroom wordt onderbroken door een aantal interviews en bijdragen van Donna Tartt, Isabella Rossellini, Rem Koolhaas, Julie Mehretu, Hanya Yanagihara en anderen. Je koopt het boek hier.

OU. Boutique Stories lanceert nieuwe AW22 collectie ‘London calling’
Voor elke collectie staat een nieuwe plek of stad centraal, van inspiratie tot aan de campagne shoot. Voor het nieuwe seizoen is The Big Smoke aan de beurt. Van comfy stretchy travel co-ords en lekkere stylish sweaters tot winter boots en easy denim for the day. Maar ook vintage inspired blazers en romantische blousejes voor charming lunch en een bezoekje aan de vintage market, tot aan high end killer boots met gouden neus en een a-symmetrisch glitterpak for the night. Je shopt de collectie hier.

VEJA en MARNI lanceren tweede gezamenlijke capsule collectie
VEJA en MARNI lanceren de tweede release van hun gezamenlijke collectie, met drie stijlen in nieuwe kleurstellingen. De bekende witte leren sneakers van VEJA, de V-10 en de high-top V-15 zijn voor deze samenwerking als ware op schetsachtige wijze bedrukt met een kleurrijk motief. Vakmanschap en industrieel werk wordt gecombineerd doordat elk paar met de hand in elkaar is gezet. Daarnaast zijn zowel de rechterschoen als de linkerschoen uniek om zo het gevoel van originaliteit dat het ontwerp kenmerkt nog meer te benadrukken. Leuk? Je koopt ze hier.

Nieuwe boutique van Fabienne Chapot in The Mall of The Netherlands
Het Nederlandse modehuis Fabienne Chapot heeft een vijfde boutique geopend in Leidschendam, Westfield Mall of The Netherlands. Hoewel Fabienne Chapot van oorsprong Nederlands is, is het nieuwe winkelconcept on-Nederlands uniek op het gebied van design en technische retailsnufjes. Kleur, humor en liefde voor design voeren de boventoon in het nieuwe concept. Zo is er in samenwerking met audiovisueel retailexpert First Impression een style screen geplaatst waarmee je een labeltag van een Fabienne Chapot item kunt scannen. Het scherm geeft suggesties om dit item verder te stylen en suggesties om je look compleet te maken. Zeker een bezoekje waard dus! Alvast de collectie bekijken? Dat kan hier.

ARMEDANGELS lanceert nieuwe knitwear gemaakt van gerecyclede wol
Voor de winter bestaat er niet zoiets als het combineren van te veel truien in een outfit. Vooral als de temperaturen dalen en het koude seizoen begint. ARMEDANGELS knitwear geeft je warmte waar je ook bent. De uitzonderlijke stukken zijn gemaakt van gedeeltelijk gerecyclede garens en de stuks zijn van de hoogste kwaliteit en zo duurzaam mogelijk. De tijdloze TRUE BETTER-ontwerpen vieren de iconische patronen en de bekende beeldtaal van ARMEDANGELS: grof breiwerk in gedurfde silhouetten en vormen in de herkenbare patronen, steken en indrukwekkende garen. Je shopt de knitwear hier.

Essentiel Antwerp en KSMSKA slaan handen ineen
Samenwerken met een wereldberoemd museum, gevestigd in Antwerpen? Essentiel Antwerp wist meteen dat dit een succes ging worden. Essentiel Antwerp en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) sloegen de handen ineen om een capsule collectie met prêt-à-porter en accessoires te ontwerpen ter ere van de grote langverwachte heropening van het museum op 24 september 2022. De capsule is gebaseerd op 4 vernieuwende schilderijen (Madonna Surrounded by Seraphim and Cherubim door Jean Fouquet, The Intrigue door James Ensor, Woman Reading door Rik Wouters en Flowers in a Vase door Jan Breughel II) die werden verwerkt in iconische accessoires en pret-à-porter kledingstukken. De collectie vind je hier.

Het Nederlandse modelabel CAES lanceert een zesde editie
Het Nederlandse modelabel CAES lanceert een zesde editie bestaande uit zowel essentiële als tijdloze items. De 33 nieuwe stijlen uit de nieuwe editie complementeren de items uit de eerdere vijf edities en vormen de basis voor een complete garderobe. De zesde en nieuwste editie bevat een selectie van hoogwaardige kledingstukken zoals een oversized gebreide sweater met wijde mouwen, een prachtige tijdloze oversized blazer gemaakt van cactus leer, een jumpsuit met korset details gemaakt van EcoVero viscose en virgin wool en een broek met split details gemaakt van gerecycled polyester. Shoppen? Dat kan hier.

Leuke samenwerking: sloggi x 032c WORKSHOP
Het wereldwijde bodywear-merk sloggi kondigt zijn nieuwste stijlgerichte samenwerking aan met mode- en mediamerk 032c. De collectie bestaat uit een 11-delige editie van unisex comfortwear. In een down to earth kleurenpalet van neutralen, groen en paars combineert de collectie soepele vormen met een zacht design. Structuur wordt gevonden in strakke katoenen boorden bij de tailleband of aan de rand van een capuchon. Orthogonale sweats, T-shirts, een coltrui, een hoodie en wijde/smalle joggingbroeken zijn op maat gemaakt om het gevoel van geborgenheid te versterken. De collectie vind je hier.

Iedere vrijdag vind je op Elegance.nl een selectie van het meest opvallende modenieuws. Van leuke nieuwe merkjes tot bekende namen in de modewereld met een nieuwe collectie. Van nieuwe winkels die écht het bezoeken waard zijn tot items die niet op jouw wishlist mogen ontbreken. Maar ook toffe samenwerkingen, bijzondere initiatieven en leuke acties. Houd ons dus in de gaten om op de hoogte te blijven!

Laatste nieuws