5x Zo kleed je je als een Parisienne met tips van Ines de La Fressange

Doe er je voordeel mee!

UNIQLO en Ines de La Fressange hebben dit najaar de handen weer ineen geslagen en een collectie gelanceerd waar je modehart sneller van gaat kloppen. Wij spraken de designer. 

Tijloos & chic

Op 10 augustus lanceerde de UNIQLO x Ines de La Fressange FW22 collectie. De samenwerking presenteert UNIQLO LifeWear en het geloof van Ines om een moeiteloze Franse stijl naar de wereld te brengen. De nieuwe lijn presenteert eenvoudige maar iconische stijlen, van peacoat jassen, tot jurken, blouses en accessoires, in verschillende patronen van bloemen en strepen tot ruitjes. De lijn gericht op het nastreven van ware schoonheid en comfort, en biedt een tijdloze, essentiële garderobe. Wij spraken Parisienne in hart en nieren Ines de La Fressange over haar stijl, de collectie en de samenwerking. De collectie shop je hier.

Wat was je inspiratie voor de Uniqlo FW22 x Ines de La Fressange collectie?
De stijl van Parisiennes en hoe zij zich elke dag kleden is altijd een bron van inspiratie. Het is een mix van verfijnde en casual kleding die elegant, maar comfortabel zijn.

Wat zijn klassieke kledingstukken die passen binnen de Parijse modenormen?
Tweed jasjes die zowel zakelijk als in het weekend gedragen kunnen worden, katoenen mannenshirts, chino broeken en coole accessoires zoals katoenen tasjes.

Welke items in de collectie hebben persoonlijke details en liggen dicht bij je hart?
Alles! Ik stel me altijd items voor die ik zelf zou dragen en makkelijk kan combineren met andere kleding in mijn garderobe. Dit seizoen ben ik zelf verliefd op het quilted jasje met ruitjes of in het blauw. Ze zijn chic, maar niet saai.

Welke 5 looks kun je met de Uniqlo x Ines de La Fressange collectie creëren die een Parisienne ook zou dragen?

1. De grijze broek met het donkerblauwe jasje dat op een shirt lijkt.

 

2. De roze kasjmier trui met witte jeans

 

3. De Kaki broek met geruit jasje

4. De grijze flanellen broek met donkerblauwe kasjmier trui

5. De donkerblauwe jas met jeans en loafers

Wat maakt Uniqlo en Ines de La Fressange zo’n goede match?
Ik houd van de filosofie van Uniqlo. De kwaliteit van Uniqlo is goed en ik ben er van overtuigd dat je mooie en goede items kunt maken zonder dat het te duur hoeft te zijn. Vertrouwen, eerlijkheid en oprechtheid zijn belangrijk voor ons.

Beeld: Uniqlo

Laatste nieuws