Zes stijltips van celebrity-stylisten voor vrouwen boven de vijftig

Toch maar een bezoekje naar de kleermaker?

Lees ook

Stijlvol zijn kan op iedere leeftijd, dat weten de stylisten uit Hollywood ook al te goed. Met een paar slimme tips geven zij vrouwen boven de vijftig nog meer zelfvertrouwen.

1. Kies waar je de focus op legt

Andrew Gelwicks is een bekende onder de sterren, en heeft een grote klantenkring. “Veel van de vrouwen die ik kleed, hebben een bepaald deel van hun lichaam waar ze zich niet zo zeker over voelen. Als je een deel van je lichaam minder wilt laten opvallen, dan moet je dat compenseren door een ander deel te benadrukken.” Kortom, als je geen aandacht wilt vestigen op je schouders, dan is een jurk met een split een must om te hebben. Of als je meer decolleté wilt laten zien, dan is een rechte jurk zoals die van Oprah een goede oplossing.

Beeld: BrunoPress

2. Durf risico’s te nemen

Volgens stylist Negar Ali Kline moet je niet bang te zijn om risico’s te nemen. “Hoewel vrouwen van vijftig weten wie ze zijn en authentiek zijn in hun stijl, denk ik dat er geen reden is waarom ze niet een beetje gedurfd kunnen zijn en iets nieuws kunnen proberen.” Dit kun je doen met een print, maar ook met een nieuwe kleur.

3. Vergeet de accessoires niet

Van subtiele oorbellen tot beeldige haaraccessoires en zelfs sjaals: accessoires maken je outfit helemaal af. Met name de zijden sjaal is een favoriet onder veel sterren (en royals), legt Kline uit. “Een sjaal is enorm multifunctioneel. Een zijden sjaal kan je ’s avonds in de nek strikken of over je schouders draperen”, aldus de stylist.

Beeld: BrunoPress

4. Let op de pasvorm

Als kleding goed past, voel je je ook beter. Volgens Paul Cavaco is het daarom belangrijk om op de pasvorm te letten en kleding eventueel te vermaken. “Als je een bepaalde leeftijd bereikt, is het vooral belangrijk dat alles past. Als kleding goed zit, zijn veel van de ‘problematische’ delen niet langer problematisch.” Toch maar eens de kleermaker binnenstappen, dus.

5. Wees niet bang voor kleur

Hoewel het misschien eng lijkt om een pop of colour aan je outfit toe te voegen, is het zeker de moeite waard. Stylist Gelwicks kleedde Jane Fonda voor de Emmys in 2017, en legt uit waarom iedereen een felle kleur in de kast moet hebben hangen: “Het is verfijnd en jong, maar niet onvolwassen of onaangenaam.”

Bron: BrunoPress

6. Maak het onverwacht

Met kleding geldt vooral: heb er veel plezier mee. Als dat betekent dat je kledingstukken moet combineren als nooit tevoren, dan is dat volgens Kline een goed idee. “Het is nogal onverwacht om twee items zoals een witte button-down en baljurkrok te combineren, maar het werkt echt goed en staat flatterend.”

Bron: Town and Country Magazine | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws

Zie ook

gekrompen

Kledingstuk gekrompen in de was? Dit moet je doen!

Technisch gezien, kun je gekrompen kleding niet echt weer 'ontkrimpen', maar je kunt wél de vezels genoeg versoepelen, zodat je het kledingstuk weer terug in vorm kunt rekken. Pak snel pen en papier, want hier komen een aantal tips.
juwelentrends

Deze 5 juwelentrends maken iedere feestlook af

Deze vijf trends gaan we overal zien. Wat is jouw favoriet?