Deze jas van Mango vliegt de winkel uit (en wij snappen dat heel goed)

Menig modeliefhebber is al in dit it-item gespot.

We gaan langzaam naar het najaar toe en dat betekent ruimte maken voor geschikte kleding. Denk aan dikke truien, warme vesten én een goede jas. Gelukkig hoeven we daar niet lang naar te zoeken, en laat Instagram al zien wat het it-item van het najaar gaat worden: deze jas van de Mango!

Flaneren met franjes

Hoewel Mango haar roots in Spanje liggen, lijkt het erop dat ze zich hebben laten inspireren door het Franse najaar. De crèmekleurige 'shacket' lijkt namelijk de ideale jas om de romantische herfst in Parijs te trotseren. De jas heeft subtiele franjes, wat ook weer een knipoog is naar 70s (een andere trend voor het najaar). Dankzij de comfortabele fit is het een jas die je heel graag gaat dragen.

Koukleumen is ook zeker niet nodig, want de jas is gemaakt van wol en gerecycled polyester. Wij worden vooral blij van de neutral kleur, want de jas past bij elke outfit. Van een casual ensemble met jeans en een coltrui tot een fleurige bloemenjurk en een baret – om in de Franse sferen te blijven.

Inspiratie

Voor inspiratie hoeven we maar even op social media te kijken, want modeliefhebbers lopen al helemaal weg met de jas. Zo zien we it-girls de jas omtoveren tot een westerse variant, met een wollen hoed en cowboylaarzen. Maar ook 70s geïnspireerde looks, met zwierende jurken en funky kleuren. Wauw!

mango-jas-franjes

Oversized fit

Het moge duidelijk zijn, de jas gaat als warme broodjes over de toonbank. Daarom kun je er maar beter op tijd bij zijn. Tip van ons: de jas is al oversized en boxy, maar als je het wil dragen met een dikke trui kun je beter een maat groter nemen. De wollen jas met franjes kost € 179,99.

Bron: Harper's BAZAAR | Beeld: BrunoPress