Sigrid Kaag onwel geworden en naar ziekenhuis gebracht

Sigrid Kaag is vandaag niet bij het stikstofdebat aanwezig omdat ze onwel werd.

Koningin Maxima opent de Week van het geld 2022

In de Tweede Kamer wordt de laatste tijd volop gedebatteerd over de stikstofkwestie. Zo ook vandaag. Grote afwezige is Sigrid Kaag. Op Twitter heeft Kaag laten weten niet aanwezig te zijn, omdat ze onwel is geworden en naar het ziekenhuis is gebracht. 

Bericht Sigrid

Kaag liet voor het debat vandaag begon al weten afwezig te zijn, omdat ze onwel was geworden. Op Twitter heeft de vicepremier inmiddels meer laten weten. "Tot mijn spijt kan ik vandaag niet deelnemen aan het debat. Vanochtend werd ik onwel en ben ik naar het ziekenhuis gegaan. Ik hoop mijn werk snel weer te hervatten", liet de Minister van Financiën weten. Het is onduidelijk hoe het nu met haar gaat.

Stikstofkwestie

In de Tweede Kamer wordt volop gedebatteerd over de stikstofkwestie. CDA-leider Wopke Hoekstra heeft laten weten dat de deadline van 2030 voor de stikstofmaatregelen niet heilig is. Hij wil ze loslaten. Dit deed de politicus na felle kritiek vanuit de eigen achterban.

Mocht het Kaag niet lukken om haar werkzaamheden snel op te pakken, dan neemt een ander bewindspersoon haar taken naar verwachting tijdelijk over. Het wordt hoe dan ook een zware week voor Sigrid Kaag of haar vervanger; de komende dagen moeten de VVD, D66, CDA en ChristenUnie een overeenstemming bereiken over het koopkrachtpakket.

Bron: Panorama | Beeld: BrunoPress