Shop: 10 prachtige maxi jurken om deze zomer te dragen

Met een maxi dress zit je deze zomer helemaal goed!

Jurken kunnen deze zomer niet ontbreken in je garderobe. De maxi dress gaan we dit seizoen weer volop zien, en wij snappen wel waarom. De jurk is namelijk op veel manieren te stylen. Inspiratie nodig? Wij zetten onze tien favoriete maxi jurken op een rijtje. 

Zomerjurken

De zomer staat voor de deur! Tijd om je zomergarderobe eens goed onder de loep te nemen, en te bepalen welke items je nog mist. Als er één ding is wat dit seizoen niet mag ontbreken, dan is het wel een goede zomerjurk. Jurken blijven ook deze zomer namelijk een belangrijk item in de collecties van veel ontwerpers en merken. Wie houdt er immers niet van een one piece outfit? Met minimale styling ben je met een zomerjurk binnen no time klaar voor een dagje strand, of een avondje uit eten. Dit seizoen gaan we veel variatie zien in zomerjurken – en dat betekent dat er voor ieder wat wils is! Van strakke jurken tot luchtige creaties en van lang tot kort: het komt dit seizoen allemaal voorbij. Als we een favoriet mogen aanwijzen? Dan is het toch zeker de maxi jurk.

Maxi jurken

Maxi jurken: ze zijn perfect voor iedere gelegenheid en je kunt ze op vele manieren dragen. Geen wonder dat deze jurken zo geliefd zijn in de zomer. Daarnaast zien we de trends van dit seizoen ook terug in de lange jurken. Van cut-outs tot gehaakte jurken en van felle kleurtjes tot ruffles: met een maxi jurk ben je dit seizoen helemaal on trend. Vind je het lastig om een goede keuze te maken in het enorme aanbod? We’ve got your back. Hieronder vind je onze tien favoriete maxi dresses op een rij, en vertellen we je precies hoe je die leuk kunt stylen.

1. In de haak

Knitted dresses zijn overal deze zomer. We zien steeds meer gehaakte items, van bikini’s tot tops, maar ook in de maxi jurken komt deze trend terug. Hoewel het erg warm lijkt, is het juist lekker luchtig. Deze prachtige lange gehaakte jurk heeft zomerse kleuren en een laag uitgesneden rug. Draag hem naar het strand, over je bikini, of juist naar een terrasje. (NA-KD, €57,95)

maxi jurk

2. Oranje boven

Het EK vrouwenvoetbal staat weer voor de deur, maar oranje is allang niet meer alleen de kleur voor voetbal en koningsdag. Felle kleuren zijn dit seizoen helemaal on trend, en daar worden we heel vrolijk van! Deze knaloranje lange jurk met hoge split gaat dan ook zeker in onze koffer. De hoge split maakt hem sexy én extra luchtig. Daardoor kan je hem zowel overdag dragen, als ’s avonds naar een diner. Met een zonnehoed maak je hem extra zomers voor overdag. Verruil je de slippers voor een paar killer heels? Dan is de jurk meteen een stuk chiquer. (NA-KD, €51,95)

3. Cut-out

De cut-out dress is deze zomer heel populair. Het maakt je look extra sexy, maar is ook heerlijk luchtig. Onderstaande witte jurk is een van onze favorieten. Je kunt hem namelijk naar heel veel gelegenheden dragen. Van het strand tot een lunch op het terras en zelf naar kantoor. Met een blazer en hakken maak je de maxi dress namelijk meteen zakelijk, terwijl je met een rieten tas en slippers juist een Ibiza-vibe creëert. (NA-KD, €69,95)

4. Ruffles

Ruffles zijn weer terug van weggeweest! Ze maken een jurk meteen feestelijk. Deze zwart maxi jurk is dan ook een favoriet voor zomerse feestjes, een barbecue of zelfs een bruiloft. Met een mooie clutch of goede sieraden maak je hem extra chique. (NA-KD, €80,95)

5. In de plooi

Nauwsluitende jurken, met veel plooien, zien we deze zomer overal. Zowel bij korte jurkjes, als lange jurken. Deze variant met lange mouwen en een prachtige donkerpaarse kleur is dan ook perfect voor de avond. Een paar hoge hakken maakt hem helemaal af! (NA-KD, €63,95)

6. Lekker luchtig

Halflange jurken met een vierkante halslijn en grote mouwen, die lekker wijd vallen: deze zomer zie je ze overal. Deze lichte kleur geeft ons meteen ultieme summer vibes! De jurk is al behoorlijk aanwezig en heeft dan ook weinig nodig om hem af te maken. Een paar subtiele sieraden en mooie hakken of slippers en je bent ready to go! (NA-KD, €92,95)

7. One shoulder

Ook de one shoulder-trend is deze zomer veelvuldig te zien. Niet alleen in topjes, maar ook in maxi jurken. Deze nauwsluitende jurk in royal blue is onze favoriet! (NA-KD, €61,95)

8. Pretty in pink

Pink never gets old! Met een roze jurk zit je altijd goed, en met deze luchtige variant steel je deze zomer al helemaal de show. De prachtige open rug maakt hem extra sexy (en luchtig). En hoe leuk zijn de ruffles aan de mouwtjes? Een jurk voor de echte girly ladies. (NA-KD, €101,95)

9. Lovely lila

De gekruiste bandjes geven deze strakke jurk een leuke touch. In de avond kun je hier een leuk jasje bij aantrekken, waardoor je hem zelfs bij koeler temperaturen lang door kunt dragen. Van een blazer tot spijkerjasje of een jasje met lila accenten: het kan allemaal. (NA-KD, €55,95)

10. Flower power

Tot slot: bloemetjes! Een goede flower dress kan niet ontbreken in dit rijtje. Van bloemen word je altijd vrolijk en het komt ieder seizoen weer terug. Deze zomerse gele maxi dress is onze favoriet voor dit jaar! (NA-KD, €75,95)

Er is meer dan genoeg keuze in maxi jurken dit jaar! Of je nu van kleur houdt of juist van naturel en zwart-wit, printjes of niet, bedekt of sexy: voor iedereen is er een lange jurk te vinden. Hiermee zit je deze zomer gegarandeerd goed! Welke maxi dress gaat er in jouw koffer dit jaar?

Beeld: NA-KD

Laatste nieuws