Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het meest opvallende modenieuws van deze week.

&Other Stories lanceert een collectie vol bloei, kunstzinnige patronen en levendige kleuren

Het is tijd om je zomergarderobe aan te vullen en met de nieuwe collectie van &Other Stories, bestaande uit jurken en een paar gecoördineerde sets van tops en rokken, slaag je gegarandeerd. Denk aan weelderige bloemen, kunstzinnige patronen en levendige kleuren zoals fuchsia, mandarijn en metallic smaragdgroen. Er is voor ieder wat wils: maxi- of minilengte, met body-con, vrij en vloeiend of modieus zwierig en details zoals spaghettibandjes, halternekken, ballonrokken, ruches en uitsnijdingen. Je shopt de collectie vanaf volgende week hier.

Gisou pop-up store

Gisou viert Wereldbijendag op 20 mei met haar allereerste Bee Season Pop-Up in Amsterdam. Hiermee wil founder Negin Mirsalehi het belang van bijen onder de aandacht brengen. In de pop-up store kun je ervaren hoe het voelt om in de Mirsalehi Bee Garden te zijn. Bloemen, honing en haarverzorging komen op één plek samen en je leert in de shop alles over het vakmanschap van de bijenteelt, geniet van een honingproeverij en kunt een kijkje nemen in de Mirsalehi Heritage Museum. Behalve de permanente collectie van Gisou, vind je ook limited edition Bee Season collectors items, zoals de jumpsuit, pet, T-shirt en nog veel meer. Je kunt de store van 19 t/m 22 mei bezoeken op de Prinsengracht 455 in Amsterdam, maar je kunt de items ook shoppen op Gisou.com.

New Balance lanceert Grey Day pack

In 2018 heeft New Balance 21 mei uitgeroepen tot Grey Day. De impact en invloed van New Balance’s legendarische grijze tint wordt ieder jaar op deze datum gevierd. Nieuwe releases zijn altijd een belangrijk onderdeel van Grey Day. Dit jaar introduceert het merk op deze dag nieuwe colorways van de 57/40, XC-72 en 327. Op deze modellen is nu ook de NB’s green leaf standard toegepast. Alle Grey Day-modellen zijn geproduceerd met meer dan 50 procent gerecyclede of duurzame materialen in het bovenleer. Ook wordt er gebruik gemaakt van kunstmatige cellulose. Verder bevat ten minste één tussenzool of buitenzool materiaal van minimaal 3 procent biologisch materiaal of 5 procent gerecycled materiaal. Je shopt de sneakers hier.

Lofty Manner’s nieuwe High Summer-collectie

Deze uitgebreide collectie biedt alles wat je deze zomer nodig hebt. Niet alleen voor in je koffer voor op vakantie, maar ook tijdens de eindeloze zomerdagen in eigen land. Draag overdag een lange jumpsuit met ballerina’s en verruil deze voor de avond voor een stel hakken. Of kies voor een midi rok met bikinitop voor naar het strand en gooi hier voor het diner een mooie top overheen. Ook vind je in de High Summer-collectie dé trend voor aankomende zomer: everything maxi. Van maxi jurken met splits tot aan maxi rokken met volants en ruffles. Net zoals onze andere collecties is ook de High Summer-collectie geproduceerd in gelimiteerde oplage. De items worden daardoor nauwelijks aangevuld na de lancering, waardoor we overmatig produceren tegen willen gaan. Je shopt de items hier.

Scotch & Soda lanceert een capsule collectie met de Amerikaanse kunstenaar Abel Macias

Scotch & Soda lanceert voor aankomend zomer seizoen een capsule collectie met een hoge feelgood factor in samenwerking met de Amerikaanse kunstenaar Abel Macias. De capsule collectie bevat stijlen voor dames, heren en kids en straalt een ultiem zomergevoel uit. Voor deze collectie komt de kracht van zelfexpressie tot uitdrukking in kunst en positiviteit, dankzij de felgekleurde, handgeschilderde en grafische prints van Macias. Zijn mantra ‘The sun comes up’ is duidelijk terug te zien in vrolijke kleuren geprint op T-shirts en staat in deze capsule centraal. Voor de dames zijn enkele hoogtepunten uit de collectie een aantal items van biologisch katoen, zoals een strandkaftan met riem, een midi-wikkelrok, een hawaïblouse en een bandana, stuk voor stuk versierd met all-over prints van de favoriete landschappen van de kunstenaar. Je shopt de collectie hier.

Pinko haalt je verleidelijke kant omhoog

De zomer moet nog echt beginnen, maar de Herfst/Winter collecties druppelen de winkels al binnen. Voor het najaar lanceert Pinko een op Legally Blonde geïnspireerde glamoureuze, speelse collectie met mannelijke en utilitaire accenten. Een spel van contrasten dat de meer verleidelijke kant van de hedendaagse vrouw versterkt. Lengtes worden verkort, volumes worden verkleind en lingerie wordt niet meer alleen onder kleding gedragen. Je vindt prachtige knitwear, twin-sets met logo’s en jurken met sexy silhouetten. Ook denim speelt een grote rol, maar dan in combinatie met ultravrouwelijke vormen, pailletten, kleine studs en jaren ’60 motieven. Je shopt de collectie binnenkort hier.

MyTheresa lanceert exclusieve Beachwear-collecties

Bij de luxe online retailer MyTheresa shop je nu exclusieve Beachwear-collecties van 16 merken; van Hunza G en Louisa Ballou tot Rotate Birger Christensen. Denk aan vakantie-items bestaande uit badkleding, cover-ups, jurken en accessoire-essentials voor warm weer. Van Anna Kosturova’s kleurrijke gehaakte jurken tot sprankelende Oséree-badpakken in gewaagd roze en groen, en Alexandra Miro-cover-ups in een speelse aardbeienprint. Je shopt ze hier.

Iedere vrijdag vind je op Elegance.nl een selectie van het meest opvallende modenieuws. Van leuke nieuwe merkjes tot bekende namen in de modewereld met een nieuwe collectie. Van nieuwe winkels die écht het bezoeken waard zijn tot items die niet op jouw wishlist mogen ontbreken. Maar ook toffe samenwerkingen, bijzondere initiatieven en leuke acties. Houd ons dus in de gaten om op de hoogte te blijven!

Laatste nieuws