De Moederdag wishlist van Elegance hoofdredacteur Hilde

Inspiratie genoeg!

Komende zondag is het zover: Moederdag. Hoofdredacteur Hilde, moeder van Mimi, deelt haar ultieme Moederdag wishlist, zodat jij inspiratie op kunt doen.

1. Afternoon tea
Ik ben dol op afternoon tea’s en die van het Waldorf zijn echt een feestje. De locatie is prachtig en de thema’s die ze aan de Afternoon Tea’s hangen zijn altijd spot on. Dit seizoen staan de zoete en hartige hapjes compleet in het thema van het beauty-merk Guerlain. Een mooie match, want in het hotel vind je ook de Guerlain spa. De Afternoon Tea is geïnspireerd op Guerlain’s Aqua Allegoria, een geurlijn met een variëteit aan ingrediënten. De collectie wordt voortdurend vernieuwd en is een eerbetoon aan de wonderen der natuur. Met de bijzondere ingrediënten die de natuur te bieden heeft, ging Patissier Vipin Charly aan de slag. Hij verdiepte zich in elke geur van deze lijn. Het resultaat? Luxe hartigheden, zoetige taartjes en heerlijke scones, stuk voor stuk geïnspireerd op een geur uit de collectie. Mijn favoriet: het rozentaartje. De Afternoon Tea is beschikbaar van vrijdag 4 maart tot eind mei en kost €60,50 per persoon. Reserveren kan hier.

2. Kokos
Nog een favoriet die perfect aansluit bij de Afternoon Tea van hierboven: een van de parfums uit de Aqua Allegoria lijn van Guerlain. Ik draag al jaren de Coconut Frizz. Die ruikt heerlijk naar tropische vakanties. Een andere favoriet is de Rosa Rossa, die heerlijk subtiel naar roos ruikt, zonder te zoet te zijn. Je bestelt ‘em hier voor €78.

3. Medaillon
Persoonlijker wordt het niet: een 18K verguld medaillon van Lennebelle met foto’s van je favoriete personen. Ik draag zelf de ronde medaillon met foto’s van mijn man Maarten en dochter Mimi. De ketting heeft de perfecte lengte (ik heb de middelste maat gekozen, maar hij kan nog langer of juist korter als je hem liever kort in de hals draagt). Ook leuk: je kunt kiezen uit een hartvormig of rond medaillon of voor een van de hartjes kiezen die versierd is met (half)edelstenen. De stenen hebben allemaal een bijzondere betekenis, wat het cadeau nog persoonlijker maakt. En ook fijn: Lennebelle zorgt als je wilt ook voor het op maat maken van de foto’s en plaatst deze ook in je medaillon. Geen gepriegel thuis dus met foto’s. Ik was verbaasd hoe ze mijn ingestuurde foto er zo klein en scherp in hebben gekregen. Echt een cadeau dat ik altijd zal dragen. Prijzen variëren tussen €49-€185 en bestellen kan hier.

4. Geboortesteen
Sieraden kun je nooit genoeg hebben. Ik draag ze het liefst met veel gekleurde stenen. Deze collectie van Bigli, dat dit jaar zijn 25-jarig bestaan viert, is bijzonder kleurrijk! Speciaal voor hun jubileum introduceren ze deze lente de Birthstones collectie, bestaande uit ringen, armbanden, hangers en oorbellen waarbij 12 edelstenen de hoofdrol spelen. Elke maand van het jaar heeft een eigen unieke steen die symbool staat voor die maand. Ben je in maart jarig dan is het de aquamarijn. April heeft de diamant. En in juni is de maansteen met al zijn schakeringen het symbool dat matcht. Cadeautip voor moeders: geef niet alleen de geboortesteen cadeau van de maand waarin je moeder jarig is, maar vul deze aan met de geboortestenen van haar kinderen. Hoe meer kleuren, hoe vrolijker de collectie. Kopen kan hier.

5. Tripje
Alle moeders verdienen een heerlijke getaway. Sani Resort is de ultieme plek voor mij. Het biedt luxe, natuur, heerlijk eten, een fantastisch strand, fijne spa, en – dit maakt het voor mij compleet – genoeg sportgelegenheden. Er zijn wandelpaden, een enorme gym, tennisbanen, duik-, snorkel- en sub- gelegenheden. Mijn ideale dag ziet er daar zo uit: Ik word wakker voor man en kind. Ren een rondje langs het water. Haal een gezonde fruit- en groenteshake bij een van de ontbijtbarretjes. En maak daarna de rest van het gezin wakker voor ontbijt aan een van de zwembaden. ’s Avonds eten we lokaal Grieks eten en we sluiten de dag af met een heerlijk glas wijn in de jachthaven waar we uren kunnen turen naar de dobberende bootjes. Extra plus: het resort werd voor de derde maal op rij bekroond als ‘World’s Leading Family & Beach Resort’ en voor de tweede keer als ‘World’s Leading Luxury Green Resort’. Boeken kan hier.

6. Abonnement op Elegance

Het ideale moederdagcadeau? Wat mij betreft is dat goed en inspirerend leesvoer. Elegance dus. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mode, beauty, kunst en cultuur en culinaire zaken. Zodoende bedachten we een actie die je niet aan je voorbij wilt laten gaan: sluit nu een abonnement af en ontvang vier keer Elegance voor slechts €15! Een perfect cadeau voor je (schoon)moeder, zus, beste vriend(in) of natuurlijk jezelf. Gebruik maken van de actie kan hier.

Meer moederdaginspiratie? Of je nu zelf moeder bent of je eigen mère graag verwend: Elegance selecteerde de leukste, mooiste en meest originele moederdagcadeaus. Handig voor als je nog niet weet wat je wil geven (of krijgen!) voor moederdag. En voor ieder dit wat minder met deze dag heeft, de items misstaan sowieso niet op je wishlist. Houd Elegance.nl goed in de gaten voor nog veel meer cadeau-inspiratie!

Beeld: iStock

Laatste nieuws