Meghan Markle deelt emotionele brief: ‘Het liet me achter met een gebroken hart’

"Het is een eer geweest"

Lees ook

Het is een emotionele tijd voor Meghan Markle. De Hertogin van Sussex heeft haar rol als koninklijke beschermvrouwe van Mayhew, een Britse liefdadigheidsinstelling voor dierenwelzijn, vaarwel gezegd.

Verbintenis met dieren en de community

In een ontroerende brief blikt Meghan Markle terug op de periode waarin ze betrokken was als beschermvrouwe van Mayhew. “Ik maakte kennis met Mayhew door mijn dierbare vriend, dierengedragstherapeut Oli Juste. We deelden onder meer een toewijding aan dierenwelzijn en een diepe liefde voor geredde honden”, is de lezen in de brief die Meghan scheef op de website van Mayhew. “Het waren Oli en zijn verloofde Rob die hielpen bij de zorg voor mijn reddinghond, Guy, toen ik net naar het Verenigd Koninkrijk was verhuisd en hij herstellende was van een slopend ongeluk. Ze hielden van hem alsof hij van hen was.”

Oli introduceerde Meghan met Mayhew, omdat hij wist dat Meghan zich verbonden zou voelen met dat waar Mayhew voor staat: het adoptieprogramma, het reddingsprogramma, hun internationale werk om dieren veilig te houden en hun lokale werkzaamheden om baasjes te vinden voor verlaten dieren. “Hij had gelijk. Ik werd verliefd op Mayhew en niet veel later werd ik hun beschermvrouwe.”

Einde van het beschermvrouwschap

Haar tijd als royal beschermvrouwe kwam eerder dit jaar tot een einde en in de brief blikt de hertogin terug op het werk dat Mayhew heeft verricht en prijst ze hoe ze zich bleven inzetten voor dierenwelzijn tijdens de pandemie. “Elke dag was er wel een andere wending, elke week was er een andere update, waar Oli en ik dan over praatten: ‘Wat konden we doen? Hoe konden we meer doen?’”

Met haar brief brengt de Duchess ook een eerbetoon aan haar dierbare vriend Oli, die eerder dit jaar kwam te overlijden. “Het liet mij, en zoveel anderen, achter met een gebroken hart, en met stof tot nadenken – wetende dat de nalatenschap die hij achterlaat voor onze furry friends prachtig simpel is: houd gewoon van ze.”

Ter ere van

Ter nagedachtenis aan Oli zal de Mayhew de Oli Juste-vleugel creëren. Een afdeling die dieren beschermt voor wie het lastiger is om een vast thuis te vinden. “Want net als Oli zullen ze nooit worden vergeten en zullen ze altijd geliefd blijven.”

En ondanks dat haar tijd als beschermvrouwe tot een einde is gekomen, laat Meghan weten dat ze de liefdadigheidsorganisatie altijd zal steunen. “Ik moedig iedereen aan om (Mayhew, red.) op welke manier dan ook te steunen (…) Aan de Mayhew-gemeenschap, bedankt voor het toevertrouwen van mij als beschermvrouwe. Het is een eer geweest.”

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook

Kate Middleton en Meghan Markle

Kate Middleton en Meghan Markle zweren bij deze gezichtsolie 

De hertoginnen zijn beiden fervent gebruiker van deze olie.
prinses Beatrix

13 Dingen die je niet wist over prinses Beatrix

Haar hele leven staat onze voormalige koningin al in de schijnwerpers en tóch weet ze veel zaken geheim te houden voor het publiek. Behalve deze dingen...
Maxima

Het geheim van koningin Máxima voor een jonge en stralende huid

Op 50-jarige leeftijd zijn de rimpels bij de koningin nog ver te zoeken..