Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het meest opvallende modenieuws van deze week.

Cartier met Sacai op de catwalk van Paris Fashion Week 2022/2023

Cartier heeft tijdens PFW een prachtige collectie gelanceerd samen met Sacai. De collectie is een samenwerking tussen de ontwerpster en oprichtster van Sacai, Chitose Abe en de creatieve studio’s van Maison Cartier. De ontwerpers van Cartier hebben de iconische Trinity-ring samen met haar opnieuw uitgevonden tot een gelimiteerde zesdelige collectie: twee ringen, een armband, een choker, een oorbel en een veelzijdig stuk dat zowel als oorbel en als ring gedragen kan worden. De exclusieve, limited-edition collectie zal deze zomer eerst in Japan worden uitgebracht en vervolgens in de herfst van 2022 in Parijs, Londen, New York en Seoul.

Mis het niet: de allereerst Rosefield Sample Sale

Als je op zoek bent naar accessoires die je elke dag kunt dragen, zit je bij Rosefield helemaal goed. Het Amsterdamse merk wil elke vrouw de kans geven om accessoires te dragen met een premium feel.vDaarom maken ze elegante, minimalistische horloges met verwisselbare bandjes en fijne, betaalbare sieraden die je makkelijk kunt mixen & matchen. Enne, we hebben goed nieuws! Tijdens de allereerste Rosefield Sample Sale kun je je favoriete horloges en sieraden extra voordelig shoppen. Ontdek oudere collecties, productie samples, unieke stuks, showroom & shoot modellen. De horloges en sieraden zijn in nieuwe staat en je shopt ze tijdens de sample sale van 17-19 Maart met tot wel 70% korting! Je shopt je ticket hier.

Specsavers lanceert exclusieve collectie met Engels warenhuis Liberty

Precies op tijd voor het zonnetje: Specsavers heeft een fleurige en exclusieve eyewear collectie in samenwerking met Liberty, het gerenommeerde Britse warenhuis in Londen, gelanceerd. De elegante lijn is gebaseerd op de iconische Liberty stoffen met art nouveau details en weelderige bloemen, waar het warenhuis al meer dan een eeuw om bekend staat, waaronder Liberty’s bekende Iphis motief. De collectie bestaat uit 13 optische monturen en 3 zonnebrillen met bijpassende brillendoosjes en -doekjes. Extra leuk: de collectie bevat ook vier monturen speciaal voor kinderen. Je shopt de brillen hier.

Specsavers

Zonnebrillenmerk James Ay heeft voet op Nederlandse bodem gezet

Designliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Het Deense zonnebrillenmerk James Ay heeft voet gezet op Nederlandse bodem en gooit hoge ogen met hun handgemaakte plantaardige zonnebrillen. Het merk lanceert voor 2022 11 tijdloze ontwerpen van hoge kwaliteit in verschillende vormen, tinten en materialen.
 De monturen zijn volledig plantaardig (100% biologisch afbreekbaar acetaat) en daarnaast zijn de scharnieren hergebruikt, de verpakkingen gemaakt van gerecyclede verpakkingen en bestaan de schoonmaakdoekjes uit gerecyclede plastic flessen. Daarnaast plant het brillenmerk een boom voor elke verkochte bril. Je shopt ze hier.

Shoebaloo lanceert ‘History Repeats’ campagne

Shoebaloo lanceert op woensdag 2 maart 2022 een campagne waarin gehandicapte modellen de hoofdrol spelen. Hiermee bootst de retailer voor high-end schoenenmerken een eigen campagne na van meer dan 25 jaar geleden, gecreëerd door de eerste generatie van het familiebedrijf. Fashion hoeft niet beperkt te zijn; Shoebaloo is te allen tijde, voor iedereen. Modellen Elke Lale, Rosalie van Druenen en Nikki Joanne Roordink spelen de hoofdrol, voor de camera van Ali Mousavi, gecreëerd door Lisa Wals.

De toekomst is cruelty-free met de vegan sneakers van Superdry

Superdry is net zo gepassioneerd over een duurzame toekomst als over mode. Dat blijkt uit de nieuwste sneakers die zijn gecertificeerd door de Vegan Society. De geavanceerde sneakers hebben 172 tests doorstaan om er zeker van te zijn dat Superdry geen dierlijke producten heeft gebruikt. Als onderdeel van het testproces zijn de schoenen vermalen tot poeder om te bewijzen dat er geen sporen van dieren aanwezig zijn. De gebruikte lijm is volledig op waterbasis en de felle kleuropties zijn gemaakt van volledig veganistische pigmenten. Daarbij zijn de materialen zijn voor 33% gerecycled. De vegan sneakers zijn slechts een eerste stap van Superdry naar duurzaamheid en milieubewustheid. Je shopt ze hier.

Iedere vrijdag vind je op Elegance.nl een selectie van het meest opvallende modenieuws. Van leuke nieuwe merkjes tot bekende namen in de modewereld met een nieuwe collectie. Van nieuwe winkels die écht het bezoeken waard zijn tot items die niet op jouw wishlist mogen ontbreken. Maar ook toffe samenwerkingen, bijzondere initiatieven en leuke acties. Houd ons dus in de gaten om op de hoogte te blijven!

Laatste nieuws