Neem dit nooit mee naar een sollicitatiegesprek

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Lees ook

Of je nou goed voorbereid bent of niet, een sollicitatiegesprek is altijd spannend. Het is dus belangrijk om van te voren zo ontspannen mogelijk te zijn en hoe doe je dat beter dan door even lekker te gaan shoppen? Maar of dat nou zo’n goed idee is…

Tasje

Shoppen kan ontspannend werken. Dus als je in de namiddag een sollicitatiegesprek gepland hebt staan en erg zenuwachtig bent, zou het kunnen dat je besluit ervoor even de stad in te gaan om je stress van je af te winkelen. Maar doe dat voortaan maar niet meer! Het wordt namelijk niet gewaardeerd als jij met een tasje van de Bijenkorf, & Other Stories of ZARA binnen komt lopen, zo heeft Workopolis ontdekt.

Shoppen

“Dit geeft zonder twijfel een verkeerd beeld. Het ziet er zo namelijk uit alsof het sollicitatiegesprek dat je hebt, iets is wat je wel even tussen de bedrijven door doet. En dat terwijl zij juist willen zien dat je de job echt heel erg graag wil”, aldus Workopolis. Ga dus nooit -hoe verleidelijk het ook is- shoppen voordat je naar je gesprek gaat. Bewaar dit voor na die tijd. Aangenomen of niet; er is altijd een reden om te shoppen!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Met deze vier taken zou je iedere werkdag moeten beginnen

Met deze vier taken zou je iedere werkdag moeten beginnen

Je begint de dag vroeg, om vervolgens tot de lunch te verdwalen in je mailbox en niks van je to do-list af te hebben. Herkenbaar? Begin je werkdag met deze vier taken en je zult de rest van de dag een stuk productiever zijn.
Stel jezelf dagelijks deze drie vragen om je productiviteit te boosten

Stel jezelf dagelijks deze drie vragen om je productiviteit te boosten

Het opstellen van een to do-list helpt natuurlijk om in kaart te brengen wat je op een dag moet doen, maar de kritische vragen die jij jezelf daarbij stelt, bepalen hoe snel jij jouw doelen bereikt. Zulke vragen zorgen ervoor dat je precies weet waar jouw focus die dag komt te liggen. Welke dingen jij jezelf iedere dag opnieuw moet afvragen?