Melinda Gates spreekt voor het eerst: ‘Dit is waarom ons huwelijk stuk liep’

In haar eerste tv-interview vertelt ze wat er echt is gebeurd.

Het kwam vorig jaar totaal onverwachts: de scheiding die Bill en Melinda Gates aankondigden na een relatie van 34 jaar, waarvan 27 jaar getrouwd. Melinda doet voor het eerst een boekje open over de reden van de breuk. “Ik vertrouwde hem niet meer.”

Scheiding

Slechts twee weken voor de scheiding maakten multimiljardair en Microsoft-oprichter Bill Gates en zijn vrouw Melinda, die samen drie kinderen hebben, samen nog hun virtuele opwachting tijdens een Covid-event, waardoor het nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel. “We geloven er niet in dat we nog samen kunnen groeien als koppel”, luidde het officiële statement van het stel. “Na lang te hebben nagedacht en hard aan onze relatie te hebben gewerkt, hebben we de beslissing gemaakt om een punt achter ons huwelijk te zetten.” De reden achter de scheiding bleef een mysterie, al waren er wel een hoop vermoedens.

De scheiding bleek voor insiders namelijk niet zo onverwachts te zijn. Melinda zou al in 2019 hebben gesproken met echtscheidingsadvocaten om de breuk in gang te zetten, wist The Wall Street Journal te vertellen. Er gingen geruchten dat Bill een affaire zou hebben gehad met een Microsoft medewerker.

Geen vertrouwen

In haar eerste tv-interview na de breuk, met CBS Mornings, bevestigt Belinda de ontrouw van haar ex-man. Ze dacht dat ze hem had vergeven, maar het bleek toch niet te werken. “Ik geloof volledig in vergevingsgezindheid, dus ik dacht dat we er wel doorheen zouden komen”, vertelt ze. “Maar we bereikten een punt waarop ik doorhad dat het niet gezond was wat we deden en dat ik hem niet vertrouwde.”

Jeffrey Epstein

Een andere reden was dat Melinda niet achter zijn vriendschap met Jeffrey Epstein stond. Hij werd in 2008 veroordeeld voor het betalen voor seks met een veertienjarig meisje. “Zoals ik al zei, het ligt niet aan één ding, er speelde veel. Maar ik vond het niet leuk dat hij contact had met Jeffrey Epstein, nee”, vertelt ze. “Ik heb Jeffrey Epstein precies één keer ontmoet, want ik wilde zien wie deze man was. Zodra ik de kamer binnenstapte, had ik er al spijt van. Hij was weerzinwekkend. Hij is het vleesgeworden kwaad. Ik heb er nachtmerries over gehad.”

Meer affaires

Voor de buitenwereld leken ze altijd het perfecte koppel, maar het ging al lange tijd niet goed. “Ik heb veel dagen gehad waarop ik alleen maar huilde”, aldus Melinda. “Dat ik dacht: Hoe ga ik ooit nog opstaan?” Ze heeft naar eigen zeggen alles gegeven in hun huwelijk. “Ik ben hem trouw geweest vanaf de dag dat we ons verloofden, tot de dag dat er een einde aan kwam. Ik denk dat de samenleving vrouwen vaak het gevoel geeft dat hun hun schuld is. Maar ik heb niks fout gedaan.” Op de vraag of het klopt dat hij niet één, maar meerdere affaires heeft gehad, zegt ze: “Dat zijn vragen die Bill zelf moet beantwoorden.”

Werkrelatie

Melinda laat weten dat ze samen blijven werken voor de Bill & Melinda Gates Foundation, welke ze meer dan 20 jaar geleden samen oprichtten. “We hebben een werkrelatie en gaan op het moment goed met elkaar om”, vertelt ze. Een vriendschap zou ze het nog niet noemen. “Dat is voor mij iets anders. Misschien op een dag, maar ik moet bepaalde dingen nog verwerken.”

Daten

Of ze nog in de liefde gelooft? Zeker. Ze staat er zelfs voor open om weer te gaan daten. “Het voelt alsof ik aan een nieuw hoofdstuk begin en ik ben heel nieuwsgierig wat het leven voor me in petto heeft”, zegt ze. “Ik ben langzaamaan weer meer met daten bezig, het is erg interessant. Ik hoop dat het me op een dag gegund is.”

Bron: RTL, De Telegraaf, The Guardian, She Finds | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws