Doodsoorzaak Betty White bekendgemaakt

Er gingen geruchten dat het door haar boosterprik kwam.

Lees ook

Op oudjaarsdag bereikte ons triest nieuws: Golden Girl Betty White was op 99-jarige leeftijd overleden. Er gingen geruchten dat het door de boosterprik zou komen die ze onlangs had gekregen. Haar manager heeft zich nu uitgesproken: ze stierf een natuurlijke dood.

Natuurlijke dood

Haar manager Jeff Witjas heeft gisteren aan People laten weten dat haar dood niets te maken heeft met de boostervaccinatie die ze volgens geruchten naar eigen zeggen vlak voor haar overlijden had gekregen. “Dat heeft ze nooit gezegd. Ze heeft de booster niet drie dagen voor haar dood gekregen”, laat hij weten. “Betty stierf thuis vredig in haar slaap. Ze stierf een natuurlijke dood.”

Hij hoopt dat het bekendmaken van de doodsoorzaak ervoor zorgt dat de geruchten snel stoppen. “Haar dood zou niet gepolitiseerd moeten worden, dat is niet hoe zij haar leven leidde”, sluit hij af.

Niet bang

Jeff was niet alleen haar manager, maar ook een goede vriend. Hij mist Betty vreselijk. “Ondanks dat ze bijna 100 was, dacht ik dat ze voor eeuwig zou leven”, zei hij na haar overlijden. “Ik denk niet dat ze ooit bang is geweest voor de dood, want ze wilde altijd weer bij haar man Allen Ludden zijn. Ze geloofde dat ze weer samen zouden zijn.”

100e verjaardag

Op 17 januari zou Betty 100 kaarsjes uitblazen. Daarvoor had ze de documentaire Betty White: 100 Years Young — A Birthday Celebration gemaakt. De film, die een kijkje geeft in het leven van de Hollywoodveterane, zou op haar verjaardag in honderden bioscopen in Amerika te zien zijn.

Tien dagen voordat ze overleed, nam ze nog een filmpje op die tijdens het event zou worden afgespeeld. “Ik ben gezegend dat ik op deze leeftijd nog in goede gezondheid verkeer en me zo goed voel. Het is geweldig”, sprak ze in de camera. Volgens haar kwam dat door haar altijd positieve instelling. “Dat heb ik van mijn moeder, dat is nooit veranderd.” De documentaire wordt, onder een aangepaste naam, toch vertoond.

Bron: People, AD, Telegraaf | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook