5 Leuke to do’s in december

Van kerstshoppen tot dineren in een trein; wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Lees ook

December staat voor de deur! Ondanks de aangescherpte coronaregels en de dalende temperatuur, is er in deze feestmaand nog genoeg leuks te doen. Van kerstshoppen tot dineren in een trein; wij hebben vijf to-do’s voor je op een rij gezet.

Een winterse beleving bij Het Amsterdamse Winterparadijs

Het Amsterdamse Winterparadijs keert terug naar de hoofdstad! De RAI in Amsterdam zal van 19 december 2021 tot en met 3 januari 2022 binnen en buiten omgetoverd worden tot de ultieme winterse beleving met een overweldigende mix aan activiteiten en entertainment. Zowel overdag als ’s avonds is er voor jong en oud veel te beleven. Zo kan men schaatsen onder een deken van lichtjes, sliden van de tube jump of genieten van het uitzicht over Amsterdam in het reuzenrad. Daarnaast is er een curlingbaan, snowplay area voor de kleintjes en diverse theaters. Je kunt lekker eten en het Muziekpodium keert terug waar o.a. Tino Martin, Rolf Sanchez, Maan, Lil Kleine, Xander de Buisonjé, Joël Borelli en Yves Berendse unieke shows zullen geven. Nieuw dit jaar is de Boomerang baan, een après ski dorp en is er voor de luxe feestgangers een Hüttefest waar de bezoeker een eigen chalet en bar heeft bij Het Muziekpodium. Kaartjes kopen kan hier.

Amsterdamse Winterparadijs

Kerstshoppen in Westfield Mall of the Netherlands

Als het buiten koud, winderig en regenachtig is, zul je toch een stuk minder zin hebben om je kerstinkopen te doen. Gelukkig
is Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam omgetoverd tot een ware kerstervaring. Je kunt daar op een veilige manier kerstinkopen doen in de 280 winkels, inspirerende designerboetieks en allermooiste flagshipstores. Daar vind je dus gegarandeerd een origineel cadeau! Na het shoppen kun je in de mall heerlijk ontspannen. Zo is er een spa, The Gallery, een bioscoop, een game hall en tientallen stijlvolle restaurants. Daarnaast kunnen bezoekers terecht voor workshops, proeverijen en liveconcerten of zich vermaken in het theater of op de bowlingbaan. Meer info vind je hier.

Westfield Mall

Bezoek de BACARDÍ® Rum Room

Na eerdere successen van de Rum Room in Antwerpen, Hamburg en Londen opent BACARDÍ op donderdag 18 november voor het eerst haar deuren in Nederland. In Rum Room, die in De 9 Straatjes zit, stap je in de wereld van de premium varianten van ‘s werelds meest bekroonde rum en maak je op unieke wijze kennis met BACARDÍ Añejo Cuatro, Reserva Ocho en Gran Reserva Diez. Deze drie donkere, gerijpte rums zijn in de Rum Room in een exclusieve giftbox te koop, een mooi geschenk voor de koude feestdagen. En niet zomaar een giftbox… BACARDÍ is namelijk een samenwerking aangegaan met kunstenaar Floor van het Nederend. Floor heeft drie verschillende designs gemaakt met als thema ‘AGED UNDER THE CARIBBEAN SUN’ die terug te vinden zijn op de geschenkdozen en het verpakkingsmateriaal in de Rum Room. De BACARDÍ Rum Room is tot en met 31 december te bezoeken in de Oude Spiegelstraat 3. Geen tijd om langs te gaan? Bezoek de Rum Room dan hier online.

Bacardi rum room

Proost met een glas champagne in de Moët & Chandon Canal House

In december opent het prestigieuze champagnemerk een exclusief champagnehuis aan de Amsterdamse Herengracht: Moët & Chandon Canal House. Een ware experience waar je aan de champagnebar onder het genot van heerlijke hapjes een glas Moët Impérial drinkt. Daarmee bescherm je meteen ook één vierkante meter natuur via EarthToday, omdat Moët & Chandon zich inzet voor de bescherming van het terroir van de Champagnestreek en de rest van de planeet. Je kunt ook tickets boeken voor een tasting door een gerenommeerde sommelier om meer te weten te komen over de beroemde bubbels of één van de tailor-made experience sessies door diverse ambassadeurs van Moët & Chandon. Zo geven onder meer Anke de Jong, Danie Bles, Ronald van der Kemp en Ron Simpson masterclasses met interessante insights over mode, ondernemen en de wereld van magazines. Of wat dacht je van een live huiskamerconcert door Alain Clark of Yuki Indy? Ja, ook dat is mogelijk. Het Moët & Chandon Canal House is van 11 tot en met 21 december te bezoeken. Loop spontaan naar binnen of reserveer hier een plekje.

Moët & Chandon Canal House

Dineer in de Utrecht Dinner Train

Wil je een keer wat anders dan uiteten in een restaurant? Iedere week vertrekt de Dinner Train uit een andere stad en worden passagiers verrast met een heerlijk menu terwijl de trein zacht wiegend door het Nederlandse landschap snelt. Op 10, 11 en 12 december vertrekt de Dinner Train vanuit Utrecht! Het rijdende treinrestaurant bestaat uit vier restauratierijtuigen die voorheen dienst hebben gedaan op internationale ritten. Nu is het een gezellig en knus ingerichte, maar vooral unieke pop-up-beleving in een als restaurant ingerichte trein. Je kunt vooraf je menu kiezen met als extra optie een bijpassend wijnarrangement. het is veel meer dan alleen dineren; alle zintuigen worden geprikkeld tijdens een rit. Want niet alleen het eten, maar ook het uitzicht is om van te smullen. Boeken kan hier. Heb je toch liever een andere stad dan Utrecht? Ook dat kan! Zo staat in december Amersfoort nog op de planning, maar kun je in het nieuwe jaar ook kiezen voor Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda en nog veel meer. Enjoy!

Dinner Train

Laatste nieuws

Zie ook