Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het meest opvallende modenieuws van deze week.

Kerstshoppen in Westfield Mall of the Netherlands

Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam was al een leuke shop-bestemming, maar is nu ook nog eens een ware kerstervaring geworden. Gisteravond werd op spectaculaire wijze de feestmaand ingeluid met een lichtshow én het aanzetten van de kerstverlichting. Ook liet het winkelcentrum laat hun naastenliefde doorklinken in een donatie van €10.000 aan het Epilepsiefonds. Westfield Mall is wat ons betreft de perfecte locatie om lekker warmpjes binnen én op een veilige manier je decembercadeaus aan te schaffen. Er zijn 280 winkels, designerboetieks en flagshipstores om het perfecte cadeau te vinden. Na het shoppen kun je genieten van de spa, The Gallery, de bioscoop of een hapje eten in één van de stijlvolle restaurants. Maar er is nog veel meer: workshops, proeverijen, liveconcerten, een theater en een bowlingbaan. Leuk voor de hele familie dus! Meer info vind je hier.

Westfield Mall

G-Star RAW tutu tentoongesteld op Maison Amsterdam

In juni 2020, terwijl de wereld nog op slot zat, sloegen G-Star RAW en Het Nationale Ballet de handen ineen voor een unieke samenwerking waarin social distancing op een artistieke manier werd gevisualiseerd. De klassieke en moderne werelden werden gecombineerd en ze creëerden een unieke RAW Denim tutu met een diameter van 3 meter: letterlijk het tonen van de 1,5 meter afstand die iedereen moest houden. Nu zijn G-Star RAW en Het Nationale Ballet trots geselecteerd om te exposeren op de grote modetentoonstelling ‘Maison Amsterdam’ in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Na het winnen van verschillende prijzen voor de Social Distance Ballet Campaign, zal de denim tutu als onderdeel van de tentoonstelling te zien zijn. Neem dus zeker een kijkje! Meer info vind je hier.

O My Bag lanceert eerste collectie gemaakt van appelleer

Het Nederlandse merk O My Bag strikes again! Nadat het Nederlandse label recent het B Corp certificaat in de wacht heeft gesleept, gaat het met de eerste vegancollectie van appelleer nog een stap verder in de weg naar een betere wereld. Het tassenlabel brengt vier bestaande modellen – Sonny Wallet, Sonny Square Wallet, Audrey en Audrey Mini – naast koeleer nu óók uit in appelleer, zonder dat ze in uiterlijk, gevoel en kwaliteit verschillen. Het appelleer dat O My Bag gebruikt voor de nieuwe vegan collectie, is een afvalproduct van de appelsapindustrie. De resten die overblijven na het persen, zijn gemengd met organisch pigment en vervolgens samengevoegd op een laag van PU, polyester, katoen en viscose. Dat zorgt ervoor dat de tassen stevig zijn en lang meegaan. We like! De tassen zijn hier verkrijgbaar via de website of de verschillende verkooppunten.

Ook het benoemen waard: tijdens ‘Green Friday’ volgende week stimuleert het merk het kopen en verkopen van tweedehands items. Zo krijgen de tassen en accessoires een nieuw leven én ontvangen deelnemers in ruil daarvoor een cadeaubon van €25. O My Bag doet vervolgens haar best om iemand anders blij te maken met een pre-loved tas en/of accessoire.

Pulitzer Amsterdam werkt samen met modeontwerper Claes Iversen

Zoals ieder jaar wordt ook deze december een kerstboom in de hoteltuin van het iconische vijf-sterren hotel Pulitzer Amsterdam opgetuigd. Maar dit jaar doen ze dat niet alleen: Het hotel werk namelijk samen met de beroemde Deense modeontwerper Claes Iversen, wiens ontwerpen onder andere zijn gedragen door Koningin Máxima, kroonprinses Mary van Denemarken, Lieke van Lexmond en Chantal Janzen. Hij zal de indrukwekkende buitenkerstboom van meer dan 10 meter hoog ontwerpen. Voor het design gebruikt Iversen unieke materialen vanuit authentiek vakmanschap in combinatie met zijn kenmerkende moderne ontwerp, voor een gedurfd maar elegant en feestelijk ontwerp. Meer dan 50 kamers van het hotel hebben uniek uitzicht op de door Iversen ontworpen Pulitzer-kerstboom, die op 7 december zal worden onthuld in de (voor publiek toegankelijke) binnentuin.

The Next Closet opent eerste fysieke winkel

Leuk nieuws! Het Nederlandse tweedehands designerplatform The Next Closet heeft nu ook haar eerste fysieke winkel geopend. Daar kunnen alle pareltjes en favoriete designer items direct gekocht worden. Perfecte timing zo net voor de feestdagen!
The Next Closet is een webshop voor tweedehands designermode; een duurzaam alternatief voor het kopen van nieuwe kleding. Je bezoekt de winkel op de Bilderdijkstraat 94A te Amsterdam. Eerst online een kijkje nemen? Dat kan hier.

The Next Closet

House of Dagmar, winnaar van de Zalando Sustainability Award, heeft een capsulecollectie ontwikkeld

House of Dagmar, dat werd verkozen tot winnaar van de eerste Zalando Sustainability Award tijdens Copenhagen Fashion Week AW21, nodigt je uit voor een inspirerende reis door de Scandinavische natuur met een collectie die uit 20 items bestaat en in samenwerking met Zalando werd ontworpen. House of Dagmar focust zich op het gebruiken van gerecyclede materialen wanneer mogelijk, en blijft werken aan de uitdaging om afval in de mode-industrie te meten en te reduceren. De collectie heeft daarom een focus op vezelimpact en er is bijzondere aandacht besteed aan de duurzaamheidsinspanningen en materiaalkeuzes van het merk. In het kader van transparantie stelden ze voor de collectie een rapport samen van de vezelvoetafdruk dat zich richt op drie criteria: het minimaliseren van CO2-uitstoot, waterverbruik en materiaalafval. Benieuwd geworden? De collectie shop je hier.

House of Dagmar

Carolien Karthaus-Spoor lanceert feestcollectie ‘C.S. beautiful wishes’

Carolien Karthaus-Spoor heeft een limited edition collectie vol prachtige items die leuk zijn om te krijgen of te geven ontworpen met Beautiful Wishes – je shopt de collectie hier. Je vindt alle key items die je dit najaar nodig hebt. Het resultaat is de C.S. beautiful wishes collectie die draait om het vieren en creëren van speciale momenten; met alle must have items voor dit seizoen. Denk aan een cosmetic pouch in een rijke flowerprint uitvoering, een gequilte lange kimono en de grote velvet tote bags. Maar ook een met bloemen bedrukt tablecloth en napkins en wish spoons en sticks; perfect voor aan de feesttafel!

Beautiful Wishes

Laatste nieuws