Zien: gezin Bibian Mentel laat als eerbetoon tatoeage zetten

Prachtig.

Bibian Mentel edwin spee

Het gezin van Bibian Mentel heeft samen een tatoeage laten zetten als eerbetoon aan hun moeder en vrouw.

Amor

Edwin Spee en zijn kinderen zijn voor het eerst samen op vakantie geweest naar Spanje zonder Bibian. Daar besloten ze samen een tatoeage te laten zetten ter nagedachtenis aan haar. Ze hebben allemaal de tekst amor, wat liefde betekent, op hun lichaam gezet. Edwin heeft daar nog het woord fati aan toegevoegd.

"Dat is een Latijnse uitspraak. Amor is liefde en fati is je noodlot. Het gaat erom dat je niet alleen van de mooie dingen in je leven moet houden, maar dat je ook de slechte dingen moet proberen te omarmen en ook daarvan moet houden. Als je dat kan nastreven dan merk je dat uit slechte dingen ook mooie nieuwe dingen voort kunnen komen. En dat je niet te lang in je verdriet blijft hangen. Bibian was daar vanuit nature een meester in."

Nieuwe herinneringen

De man van de overleden snowboardkampioen vertelt dat hij enorm genoten heeft met zijn kinderen, ondanks dat er een belangrijk persoon miste. "En mooie nieuwe herinneringen verzameld. Bibian vond bezittingen minder interessant. Herinneringen duren veel langer en daar heb je het veel vaker over. Als je op je sterfbed ligt, dan heb je het niet over die mooie dikke auto en dingen die je hebt verzameld, maar over mooie herinneringen. Dat heb ik van haar geleerd"

Bibian leefde al meer dan twintig jaar met kanker en kreeg herhaaldelijk te horen dat de ziekte was teruggekeerd. De sportvrouw onderging veel operaties en bestralingen, maar bleef positief in het leven staan.

Personality
  • NH Nieuws, Weekend
  • BrunoPress, Instagram