Dit betekent het als je droomt dat je weer samen bent met je ex 

Aha!

dromen samen met ex

De ene keer hebben we een prachtige droom en weer een andere keer hebben we een gekke droom. Droom je er weleens over dat je opeens weer samen bent met je ex? Dan hoef je niet meteen te denken dat je jullie relatie opnieuw een kans wil geven.

Gevoelens op een rijtje

Droomde je dat jij en je ex jullie relatie weer nieuw leven inbliezen? Dan hoef je dit niet daadwerkelijk te overwegen. Vaak probeert je onderbewustzijn gewoon wat gevoelens op een rijtje te zetten. Ook als jullie heel amicaal uit elkaar gingen, kan je zelfwaarde hier namelijk last van hebben. Zo kun je (onbewust) gevoelens van schaamte, schuld, afwijzing en verlating ervaren.

“Je dromen kunnen je helpen om alle magie, passie, onschuld, vertrouwen en levensvreugde terug te winnen die je in je vorige relatie hebt achtergelaten, zonder dat je die persoon weer hoeft te zien”, legt droomexpert Kelly Sullivan Walden aan Bustle uit.

Andere redenen

Dromen over een ex betekent niet altijd dat je weer een relatie wilt met diegene. Wel kan het dat je nog steeds gevoelens hebt voor diegene. Zeker wanneer jij en je ex-geliefde nog maar net uit elkaar zijn, kan dit gebeuren. “Als je droomt dat jij en je ex weer bij elkaar komen terwijl je diegene mist, betekent het vaak dat je de break nog geen plekje hebt gegeven”, legt Lauri Quinn Loewenberg uit. “Herinner jezelf eraan dat de relatie om een bepaalde reden eindigde.” Je droomde waarschijnlijk over je ex omdat je de relatie nog moet verwerken.

Ook kan het dat je over je (verschrikkelijke) ex droomde omdat er problemen zijn in je huidige relatie. Je onderbewustzijn probeert je in dat geval iets te vertellen. “Als je droomt over jouw relatie met een verschrikkelijke ex, kan dit weerspiegelen dat je terugvalt in een ongezond patroon met iemand anders”, aldus Loewenberg. “Vraag jezelf af wat er aan de hand is dat lijkt op toen.” In dit geval gaat de droom niet over je ex zelf, maar symboliseert het de relatie die je destijds had en die je wellicht nu weer hebt. Neem de tijd om je droom te analyseren en durf kritisch naar je huidige relatie te kijken.

Lifestyle
  • Marie Claire, Bustle
  • iStock