Simone Kleinsma over haar grote verdriet: ‘Je weet niet meer zo goed wie je zelf bent’

Lees ook

Simone Kleinsma moest in 2017 onverwachts afscheid nemen van haar man Guus. Het was een zware periode en ze mist hem nog altijd, al kan ze nu weer genieten van het leven.

Niet gezellig

In een interview met Libelle vertelt Simone over haar grote liefde en het nog grotere verlies. “Ik vind het gewoon niet gezellig zonder hem. We hadden zó veel aan elkaar. Dat moet ik nu alleen doen”, zegt ze. Toch is hij er nog altijd voor haar. “Ik doe nu veel op mijn intuïtie. Dan hoor ik Guus in mijn oor fluisteren: ‘Doe dat nou maar niet.’”

Guus Verstraete overleed op 69-jarige leeftijd nadat hij een aantal dagen eerder in het ziekenhuis werd opgenomen vanwege hartproblemen. Het verlies kwam als een klap. Simone is nog altijd aan het uitzoeken hoe ze in haar eentje verder moet. “Ik ben eenendertig jaar samen geweest met Guus. Dat is zo’n lange tijd, dan weet je niet meer zo goed wie je zelf bent.”

Kracht

Een behandelplan is er volgens haar niet, dat is voor iedereen anders. “Ik lees weleens over alle rouwfases waar je doorheen zou moeten, dat je boos zou moeten worden. Nou, ik ben nooit boos geworden, welnee”, vertelt ze.

Als zijn dood haar één ding heeft geleerd, is het wel hoe sterk ze is. Dat ze de kracht heeft om door te gaan. “Ik was natuurlijk enorm verdrietig, maar ik werd niet erg somber of depressief. Ik kon nog plezier hebben, de slappe lach krijgen. Ik kan nog steeds van het leven genieten.”

Liefdesleven

Of ze ooit weer verliefd kan worden? Daar moet ze nog niet aan denken. “Weet je dat dat ongeveer het eerste is wat mensen aan je vragen, óók al in het begin: denk je al aan iemand anders? Hoe kan dat nou als iemand nog zo in je hele gestel zit? Nee, ik sta er totaal niet voor open”, sluit ze af.

Bron: Libelle, Nu.nl | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook