Dit is hoeveel Eva Jinek jaarlijks met haar talkshow verdient

Wat levert het hosten van een talkshow eigenlijk precies op?

Eva Jinek

Eva Jinek is niet weg te denken van de Nederlandse televisie, maar wat levert het nu precies op om een van 's lands vooraanstaande talkshowpresentatrices te zijn?

Talkshow

Langzaam maar zeker is Eva Jinek steeds meer in beeld verschenen. Met haar talkshow Jinek trekt de presentatrice dagelijks honderdduizenden kijkers, maar ooit begon ze als buitenlandredacteur en nieuwslezeres.

Dat ze inmiddels een van de meest bekende gezichten op televisie is, heeft er ook voor gezorgd dat ze de switch kon maken van de publieke naar de commerciële omroep. En dat zou haar zéker geen windeieren hebben gelegd.

Richtlijnen losgelaten

Met haar overstap naar RTL heeft Eva ook de 'zuinige' richtlijnen van de NPO kunnen loslaten. Op de publieke omroep zou de presentatrice 'slechts' 194.000 euro per jaar overhouden aan de dagelijkse uitzending van haar praatprogramma. Dat salaris is flink gestegen nu Jinek op een andere zender wordt uitgezonden. Fem Fem schat het jaarinkomen voor de talkshowhost nu op 1,2 miljoen euro. Als die schatting klopt, houdt Eva nu een leuk bedrag over aan haar successhow.

Personality
  • Beau Monde
  • Brunopress