Hier wil je dineren: bij deze restaurants staan vrouwen aan het roer

Lees ook

Support deze vrouwelijke toppers. En het is je geld trouwens meer dan waard. Who run the world? Girls!

1. Cafe des Florez, Den Haag

Gasten noemen dit restaurant ook wel ‘Petit Paris’. Dat komt natuurlijk door het allerlekkerste petit déjeuner en de typische Franse delicatessen die ze hier verkopen. Heb je iets te vieren? Bestel dan de Moelleux au chocolat of de cheesecake citron, très délicieux! We kunnen echt niet wachten tot we samen met vriendinnen naar deze locatie kunnen, want ook voor een shopping spree is Florez the place to be; alle accessoires die je ziet zijn namelijk te koop! Eigenaresse Desire is er trots op dat ze met haar zaak en gerechten zoveel mensen blij kan maken. 'Het is een uitdagende tijd, maar ik krijg zoveel energie van de gasten die langskomen, dat is het meer dan waard!' aldus Desire.

2. Mr. Stacks, Amsterdam

Of je nu thuiswerkt of tijdens een break met de dames van kantoor een lunch wil bestellen, bij Mr. Stacks ben je altijd aan het juiste adres. Een heerlijke ‘Boba Tea’ of ‘Cinnamon rollercoaster’ is namelijk áltijd een goed idee en niemand kan de fluffy pancakes van Mr. Stacks weigeren. Maar ook als je geen zoetekauw bent, kun je hier terecht voor een hartige snack of pancake. Chef Luna Rosa van Stacks: 'Ik vind het heel leuk om als vrouwelijke chef in een wereld te werken waar de meeste collega’s man zijn. Je leert om als vrouw altijd je woord klaar te hebben en voor jezelf op te komen. Ik hoop dat er in de toekomst steeds meer vrouwelijke chefs in het horecawezen stappen, want er is niets leukers dan mijn beroep!’'

3. Noemme, Den Bosch

'NOEMME een geluksvogel, NOEMME maar verwend, je mag me alles NOEMME wanneer jij aan het genieten bent', is de slogan van Karlijn van Osse en Jessie Helsen, de twee eigenaren van Noemme. Bij deze zaak kun je terecht voor het lekkerste ontbijt, de beste lunch en het smakelijkste diner. Vegan-style welteverstaan, met af en toe een uitstapje om echte carnivoren en visliefhebbers tegemoet te komen. Naast echte foodies zijn Karlijn en Jessie ook sommelier en cocktail-kenners, dus een heerlijke drank-pairing kan geregeld worden.

4. Frenchie, en soon to be opened Hôtel Frenchie, Haarlem

Lisa Landman bedacht samen met haar man – tevens chef – Tim het concept voor dit buurtrestaurant, café. We fluisteren je even een geheimpje in, heel binnenkort komt er ook een eigen boutique hotel genaamd Hôtel Frenchie. Dit hotel ligt boven het restaurant en is helemaal in Franse sferen gestyled. Een vergelijking met Hotel Pigalle in Parijs ligt voor de hand. Voor een weekend weg met je beste vriendin is dit dus een uitermate geschikte plek. Na een avondje genieten van funky cocktails en een voortreffelijk diner op de kamer, kun je heerlijk blijven overnachten. Dus relax, ontspan en voel je thuis. 'Ik ben echt de spil in het bedrijf, waar Tim de chef is regel ik alles op de voorgrond. Ik zie steeds meer vrouwelijke ondernemers in de regio Haarlem en kan niet anders dan dit omarmen', aldus Lisa.

Bron: Beau Monde, The Fork | Beeld: iStock, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook