Edwin Spee over verlies Bibian Mentel: ‘De laatste weken waren de mooiste van mijn leven'

De man van Bibian laat via een emotioneel bericht van zich horen.

Bibian Mentel man

Bibian Mentel overleed maandagmiddag op 48-jarige leeftijd aan botkanker. Al twintig jaar lang vocht de drievoudig paralympisch snowboardkampioene tegen de ziekte, maar helaas was een verdere behandeling niet meer mogelijk. Via Instagram laat Edwin Spee, de man van Bibian, met een emotioneel bericht van zich horen.

Veel verdriet

Op Instagram deelt Edwin een prachtige foto samen met zijn grote liefde. In zijn bericht laat hij weten dat hij afscheid moet nemen van zijn vrouw. 'Mijn mooi vrouw, lieve vriendin, beste maatje en de vrouw die mij leerde waar het echt om gaat in het leven', begint hij. Ook beschrijft hij de punitiviteit die Bibian tijdens haar leven bij zich droeg. 'Ondanks het feit dat ze wist dat ze haar laatste jaar leefde, en we door de lockdown maar weinig konden ondernemen, maakte Bibian van elke dag toch weer een feestje.'

Mooiste weken

'Ondanks dat Bibian stervende was, behoren de laatste weken tot de mooiste weken van mijn leven. Ik wil iedereen bedanken voor de mooie berichten. Ik ben trots dat zij zoveel mensen heeft weten te raken en heb Bibian beloofd haar boodschap te blijven verspreiden', besluit hij. In de reacties onder de foto verschijnen binnen no-time ontelbaar veel hartjes. Veel BN’ers steken Edwin een hart onder de riem in deze heftige periode.

Botkanker

Bibian leefde al meer dan twintig jaar met kanker en kreeg herhaaldelijk te horen dat de ziekte was teruggekeerd. De sportvrouw onderging veel operaties en bestralingen, maar bleef positief in het leven staan. In maart 2019 belandde ze door een rugoperatie in een rolstoel. In de documentaire Bibian Mentel LEEF, die vorig jaar oktober op Videoland verscheen, maakte Bibian diepe indruk op de kijkers.

Personality
  • Tips en Weetjes
  • BrunoPress