Verdrietig nieuws: Bibian Mentel op 48-jarige leeftijd overleden

'Rust zacht lieve Bibian, lieve mama, lieve dochter, lieve schat.'

Bibian Mentel

Enorm verdrietig nieuws uit de sportwereld. Bibian Mentel is maandagmiddag op 48-jarige leeftijd overleden. Begin maart werd bekend dat artsen uitzaaiingen in de hersenen van de paralympisch snowboardkampioen troffen. Behandeling was niet meer mogelijk.

Rust zacht

'Rust zacht lieve Bibian, lieve mama, lieve dochter, lieve schat. We gaan je nooit vergeten', laat Bibians familie op Instagram weten.

Bibian was met haar positiviteit en vechtersmentaliteit een voorbeeld voor velen. Ondanks alle operaties en bestralingen die de snowboardkampioen onderging, weigerde Bibian om die rotziekte alles te laten bepalen en bleef ze positief.

Kanker

Bibian leefde al meer dan twintig jaar met kanker en kreeg herhaaldelijk te horen dat de ziekte was teruggekeerd. De sportvrouw onderging veel operaties en bestralingen, maar bleef positief in het leven staan. In maart 2019 belandde ze door een rugoperatie in een rolstoel.

In de documentaire Bibian Mentel LEEF, die vorig jaar oktober op Videoland verscheen, maakte Bibian dan ook diepe indruk op de kijkers.

Personality
  • Grazia
  • BrunoPress