5 Perfecte haarstijlen voor dunner wordend haar

Heb jij je kappersafspraak al staan?

haarstijlen dun haar

Het kan zijn dat je altijd al dun haar hebt gehad, maar je haar kan ook dunner worden naarmate je ouder wordt. Je kunt dan in de weer gaan met speciale shampoo's, serums en pillen, maar kunt er ook voor kiezen om je kapsel erop aan te passen zodat je haar voller oogt.

Voller haar

Je schuifspeldje glijdt er zo weer uit, krullen zakken na vijf minuten uit en je hebt altijd een klein knotje op je hoofd. In andere woorden: je hebt dun haar. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Mocht je echter wel voller haar willen, dan zijn genoeg manieren om dat zo te laten lijken. De eerste stap is een goede kappersbeurt. 'Je haar regelmatig laten knippen is niet alleen belangrijk voor de groei, maar je haar ziet er ook voller en gezonder uit', aldus celebrity haarstylist Adriana Tesler.

Als je dan toch een afspraak hebt geboekt, laat het dan ook meteen in het juiste model knippen. 'Ga voor sterke vormen en meer rechte lijnen in je kapsel', zegt celebrity haarstylist Ted Gibson. Strakke lijnen geven je haar meer dimensie en diepte, waardoor het voller oogt. Om het helemaal goed aan te pakken, is het van belang om daarna je haar goed te verzorgen, om de volle look te behouden. 'Gebruik shampoo en conditioner dat je haar voller maakt en maak het af met een styling product met textuur.'

Of je nou lang of kort haar hebt, hieronder vind je de beste kapsels voor dun haar.

1. Textured lob

'Hoewel iedereens haar een eigen textuur heeft, is deze lengte perfect om je haar dikker te laten lijken', aldus Gibson. Door je haar op of boven de schouders te houden, creëer je dimensie met een vol resultaat.

2. Pompadour

'Een geweldige manier om dunner haar te verbloemen, is met een pompadour. Het enige wat je nodig hebt is haarmousse om het te stylen', zegt haarstylist Samantha Sheppard. Per gezichtsvorm verschilt het of je de zijkanten wat korter of langer moet laten, vraag om advies bij je kapper.

3. Laagjes op laagjes

Gelaagde waves met textuur zorgen ervoor dat het haar wijder lijkt, wat de illusie geeft dat je haar voller is, vertelt Tesler. Vraag je kapper daarom om lekker veel laagjes te knippen en stijl het zelf met losse beach waves als je van jezelf geen golfjes hebt.

4. Rechte punten

'Er is geen goed of fout als het aankomt op de lengte van dun haar', legt Tesler uit. Wil je je haar lang houden, maar liever geen laagjes? Je kunt het één lengte houden, maar laat de onderkant dan recht knippen, in plaats van in een punt of ronde vorm. 'Dit stimuleert je haar om dikker te groeien, en oogt ook meteen voller, zonder afscheid te hoeven nemen van je lengte.'

5. Pixie cut

'Een korte pixie is een goede optie als je haar dunner wordt', aldus haarstylist Andrew Fitzimons. 'Vraag je stylist om laagje in je korte kapsel te knippen voor een voller effect.' Ook een makkelijk te onderhouden en te stijlen look.

Je kunt uiteraard ook om vele andere redenen dunner haar krijgen, zoals langdurige stress, ziekte of medicijnen. In dit geval is het altijd zaak om het probleem juist aan te pakken en contact op te nemen met een arts.

Beauty
  • Women's Health US
  • BrunoPress, Instagram