De ultieme tip om van je wallen af te komen

Spoiler alert: je hebt er geen make-up voor nodig.

hack wallen

Donkere kringen onder je ogen, bijna iedereen heeft er last van. De één na een slechte nacht, de ander permanent. Zie jij ze liever gaan dan komen? Lees dan verder.

Advies

Social mediagebruiker Madi Prettyman onthult in een video wat je tegen die vervelende wallen kunt doen. Zelf kreeg ze het advies van dermatoloog Dr. Dennis Gross, de oprichter van het gelijknamige huidverzorgingsmerk. De eerste stap? Erachter komen wat voor soort donkere kringen je hebt, want hier zit dus verschil in.

Verschil

Om erachter te komen welke 'soort' wallen je hebt, trek je de huid onder je oog heel voorzichtig omhoog. De dermatoloog gaf aan Madi aan dat als het paars wegtrekt, je waarschijnlijk een dunne huid hebt. Dit betekent dat je haarvaatjes onder je huid beter zichtbaar zijn.

Blijft de kleur gelijk? Dan heb je waarschijnlijk last van verkleuring. Als je dit eenmaal weet, kun je voor een meer gerichte oplossing kiezen om van je wallen af te komen.

De oplossing

Voor mensen met een dunne huid, raadt ze aan om producten te gebruiken met vitamine C. Dit veelgebruikte ingrediënt helpt met de opbouw van collageen en maakt je huid helderder. Heb je juist last van verkleuring? Dan raadt Madi aan een oogcrème met retinol te gebruiken.

Als je nog iets meer overtuiging nodig hebt: een cosmetische dermatoloog heeft gereageerd op het filmpje en geeft nog meer advies. Zo zou cafeïne een andere geweldige oplossing zijn en suggereerde ze dat retinol ook werkt om je huid helderder te maken. Scroll naar beneden om de video te bekijken.

@the_skinthusiast

##duet with @madiprettyman ##darkcircles are one of the hardest complaints to treat! ##skintips

♬ original sound - Madi Prettyman
Beauty
  • Marie Claire
  • iStock
  • TikTok