Christina Applegate liet ooit cosmetische ingreep uitvoeren door druk van tv-producer

De man in kwestie adviseerde haar om haar wallen weg te laten halen. 

Christina Applegate

Actrice Christina Applegate heeft in tal van films en series gespeeld, waar zij regelmatig te maken kreeg met veeleisende producenten. Zo adviseerde één van hen haar ooit nadrukkelijk om een cosmetische ingreep te ondergaan om haar wallen te verwijderen.

Aangesproken op haar wallen

Tijdens een aflevering van de podcast MeSsy deed Christina Applegate onlangs een heftige onthulling. Met host Jamie-Lynn Sigler besprak ze het onderwerp plastische chirurgie en de Emmy-winnares deelde vervolgens dat ze op 27-jarige leeftijd onder het mes ging. Dit was echter niet helemaal haar eigen idee. "Ik speelde in een show en een van de producenten, een beroemd persoon die een grote show maakte, zei: 'We hebben moeite met het belichten van je ogen. De wallen onder je ogen zijn zo groot.'" De producer adviseerde haar vervolgens om haar wallen te verwijderen.

Christina vervolgde dat de donkere kringen onder haar ogen iets is wat in de familie zit, maar dat ze de opmerking van de producent niet kon loslaten. Ze ervoer schaamte, en het plantte een 'zaadje van onzekerheid' in haar hoofd. Christina had tot dan toe nog nooit een cosmetische ingreep ondergaan, maar werd door de opmerking van de producer erg onzeker. "Weet je wat ik deed?", zei ze. "Ik ging onder het mes."

Andere onzekerheden

Helaas was het voor Christina niet de eerste keer dat ze grote druk ervoer vanuit Hollywood. Eerder dit jaar onthulde de actrice dat ze struggelde met de schijnwerpers die op haar gericht waren tijdens Married With Children. De toen nog maar 15-jarige actrice raakte, naarmate ze steeds bekender werd, geobsedeerd met dun zijn. Dit werd zo erg, dat ze anorexia kreeg. Christina wilde naar eigen zeggen 'dat haar botten uitstaken'.

Al toen Christina nog een jong meisje was, begon ze zich op haar gewicht te fixeren. Dit gebeurde nadat een buurjongen haar dik noemde. Helaas kon Christina niet op de steun van haar moeder Nancy Priddy, zelf ook actrice, rekenen. Toen Christina net de rol van Kelly in Married with Children bemachtigde, schreef haar moeder haar in bij Weight Watchers. Nancy hield het gewicht van haar dochter nauwlettend in de gaten. "Op een bepaald punt woog ik 110 pond (50 kilo, red), wat heel weinig was voor iemand van mijn lengte. Toen zei ze: 'Oh, ik ben zo boos! Hoe heb je dit voor elkaar gekregen? Hoe ben je op 110 pond gekomen?'"

Volgens Christina was dat de reden waarom ze een eetstoornis kreeg. "Ik at maar vijf amandelen per dag, als ik er toch zes at, ging ik huilend naar huis en wilde ik het huis niet verlaten. Dit is me jarenlang bijgebleven."

Personality
  • Marie Claire, RTL Boulevard
  • NL Beeld