Must-see: documentairefilm THE NOSE over Dior's François Demachy

Maak kennis met de neus van Dior.

THE NOSE

Nog op zoek naar een goede docu om te kijken? Eind februari verschijnt THE NOSE over François Demachy, een van de meesterbreinen achter de geuren van het modehuis en ook wel bekend als de neus van Dior. Moet je zien!

THE NOSE

Had je nog niet eerder van François Demachy gehoord? Grote kans dat je de geuren die de parfumeur-créateur ontwikkelde wel kent. Zo zit hij onder meer achter een van de populairste herenparfums van dit moment wereldwijd: Sauvage. Sinds 2006 is hij de Parfumeur-Créator van Dior en creëert hij alle Dior-geuren.

Om meer over het werk van François te weten te komen lanceert Dior eind februari de documentairefilm: THE NOSE. Deze docu gaat over – hoe kan het ook anders – François en laat zien wat zijn werk bij Dior inhoudt. Voor THE NOSE werd de parfumeur-créateur twee jaar lang door een documentaireteam gevolgd.

Ontdekkingsreiziger

In de documentaire komt onder andere naar voren hoe uitzonderlijke parfums tot stand komen. Om de beste kwaliteit van de parfumingrediënten te garanderen reist Francois de hele wereld over. THE NOSE neemt je dan ook mee op ontdekkingsreis. Van de meirozen in Grasse en de bergamot in Calabrië, via de patchoeli uit Indonesië tot aan het sandelhout in Sri Lanka. THE NOSE reist langs de kleine industrieën en unieke streken die behouden blijven dankzij de steun van een huis dat in zijn parfums enkel werkt met de beste grondstoffen.

En dat is nog niet alles. Zo is in de documentaire ook te zien hoe langdurige relaties tot stand komen én hoe parfums wereldwijd worden gelanceerd.

Smell good film

THE NOSE belooft een betoverend, afwisselend en meeslepende documentaire te zijn die een kijkje geeft in de rijke geschiedenis en ziel van de weergaloze parfums van Dior.

Benieuwd naar de documentairefilm? Bekijk de trailer alvast hieronder. THE NOSE is vanaf 22 februari te zien op Apple TV, Amazon Prime Video, Google Play en Canal VOD.

Kunst & Cultuur
  • Marie Claire
  • Dior