Zien: eerste foto van actrice Kristen Stewart in de rol van prinses Diana

De eerste beelden van de film Spencer zijn vrijgegevens en je herkent de actrice niet meer terug.

Kristen Stewart

Na Emma Corrin in The Crown neemt nu Kristen Stewart de rol van prinses Diana op zich in de film Spencer. De eerste beelden zijn vrijgegevens en je herkent de actrice niet meer terug.

Spencer

Afgelopen zomer werd bekend dat er een film in de maak is over de scheiding van prinses Diana en prins Charles in 1992. Aan niemand minder dan actrice Kristen Stewart de eer om de rol van princess of Wales op zich te nemen.

Na het optreden van Emma Corrin in The Crown ligt de lat om Lady Di te vertolken misschien ietwat hoog, maar de eerste beelden van Spencer zien er in ieder geval veelbelovend uit.

Apart en herkenbaar

De filmopnames van Spencer zijn inmiddels van start gegaan. Voor Kristen geen makkelijke klus, zo vertrouwde ze eerder al toe aan InStyle: 'Het is enorm intimiderend want iedereen kent die stem. Die was zo apart en herkenbaar.' Naast grondige voorbereidingen met een accentcoach deed de actrice zelf ook het nodige onderzoek. 'Qua research heb ik er nu tweeëneenhalve biografie op zitten, ik wil alles uit hebben voordat ik aan de film begin.'

Mysterie

Regisseur Pablo Larraín heeft er alle vertrouwen in dat Kristen een mooie Diana neer weet te zetten, laat hij weten in een interview. 'Om dit goed te doen, heb je iets heel belangrijks nodig: mysterie. Kristen kan heel veel dingen zijn, en ze kan zowel mysterieus en fragiel zijn als erg sterk. Dat is wat we nodig hebben. De combinatie van die elementen zorgde ervoor dat ik aan haar dacht. Hoe ze op het scenario reageerde en hoe ze het personage benadert, is mooi om te zien. Ik denk dat ze iets prachtigs en intrigerends gaat doen.'

Lifestyle
  • Beau Monde
  • BrunoPress