Dit schandaal van prins Charles en Camilla wordt niet getoond in 'The Crown'

Eén van de meest beruchte momenten uit de recente geschiedenis van het Britse koningshuis wordt niet getoond.

Prins charles tampongate

De serie The Crown is gevuld met koninklijke familieschandalen. Toch wordt een van de meest beruchte momenten uit de recente geschiedenis van het Britse koningshuis niet getoond.

Schandaal

Acteur Josh O'Connor speelt prins Charles in het vierde seizoen van The Crown. Hij gaat overal mee akkoord, maar stak voor dít schandaal een stokje en weigerde één bepaalde scène te spelen.

De acteur vertelde in een interview met E! News dat, toen hij benaderd werd voor de rol van prins Charles, hij expliciet aangaf de controversiële uitspraken van de prins niet te willen vertolken. 'Toen ze me de rol aanboden, was een van mijn eerste vragen – ik zeg vragen, ik denk dat het eigenlijk een verklaring was – we doen niet het tampontelefoontje.' De Tampongate is de naam voor een telefoongesprek tussen prins Charles en Camilla Parker Bowles dat in 1992 uitlekte vóór de prins en Diana officieel gescheiden waren.

Contract

'Voor The Crown heb ik veel arthousefilms gemaakt, en veel tv-series waarin veel naakt was, en ik schimmige figuren speelde. Dit was mijn enige kans om iets te doen wat mijn ouders kunnen kijken zonder zich te schamen. No way dat ik dat ging verpesten door op Netflix over tampons te praten', vertelde de acteur in een ander interview met SiriusXM. Josh legde de voorwaarde vast in een contract, zodat de producers hem op een later moment niet konden forceren om de scène alsnog te spelen.

De tampongate

Geheugenopfrisser nodig? Slechts drie maanden nadat Charles en Diana uit elkaar waren, bemachtigde de pers een zeer intiem en ongemakkelijk telefoongesprek tussen prins Charles en Camilla Parker-Bowles. Britse tabloids publiceerden in 1992 de tekst van het gesprek tussen Charles en Camilla dat drie jaar eerder stiekem was opgenomen. De prins was ten tijde van het gesprek nog getrouwd met prinses Diana. Zij verklaarde later dat Charles haar tijdens hun hele huwelijk heeft bedrogen met Camilla, met wie hij uiteindelijk in 2005 is getrouwd. Zo zei de prins van Wales onder andere dat hij het liefst in de onderbroek van Camilla zou willen wonen, waarna hij grapte dat hij graag de tampon van Camilla wilde zijn. Prins Charles zal daarom maar al te blij zijn dat dat ongemakkelijke moment niet op Netflix verscheen... T

Misschien ook voor jou:
Dit is waarom Meghan Markle niet te zien zal zijn in seizoen zes van The Crown
Lifestyle
  • Beau Monde
  • BrunoPress